Danskjävlar

Utdrag från resultatlistan.

Utdrag från resultatlistan.

 

Jag åkte på nästa års Fischer-modell idag, som lanserades i samband med Holmenkoll-VM. De kändes rätt bra att åka, hade faktiskt aldrig åkt dom innan. Jag frågade Charlotte Kalla om hon hade tävlat på sina: "Jag fick mina på VM och har redan tävlat på dem i bl a i Lahtis och Falun".

Jag åkte på nästa års Fischer-modell idag, som lanserades i samband med Holmenkoll-VM. De kändes rätt bra att åka, hade faktiskt aldrig åkt dom innan. Jag frågade Charlotte Kalla om hon hade tävlat på sina: "Jag fick mina på VM och har redan tävlat på dem i bl a i Lahtis och Falun".

Jag fick stryk av en dansk i skidspåret idag. De är ingenting jag kommer att sätta högt upp på mitt CV. Det är inget jag är skitstolt över. Jag förstår hur den framlidne Ernst-Hugo Järegård kände sig när han skrek “Danskjävlar” i Lars von Trier-serien “Riket” på 90-talet. Det gick inte fort för Erik Wickström på Sverigecupen (Team Sportia Cup) 5 km K idag. Jag har varit lite oinspirerad efter Vasaloppet och det lyste igenom idag, inget krut alls. Jag kom långt ned i resultatlistan på Lindbäcks skidstadion i Piteå, 15 s efter Emil Ekman, 8 s efter dansken Jens Hulgaard och 1 s efter evigt unge Christian Olsson. Dessa ska jag göra allt för att åka om i jaktstarten 15 km F på söndag.

Erik lagar Flygande Jakob åt Hallbygänget. Obs: bilden är inte photoshoppad.

Erik lagar Flygande Jakob "from scratch" åt Hallbygänget. Obs: bilden är inte photoshoppad. I morgon blir det Pitepalt.

I morgon väntar helgens viktigaste uppgift: SM-stafett. Det blir min första SM-stafett som senior och det känns betydligt roligare och spännande än Sverigecupen. Vi i Hallby ställer i tur och ordning upp med Oskar, mig och Emil. Alla ska köra 4*2,5 km K. Vi tillhör inte toppsiktet, men vi ska göra allt för att slå Tranemo och några norrländska lag som fuskat med sommarträningen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

1 svar på Danskjävlar

  1. Vilken dansk jävel.. haha! Jag ser ju till att hålla dem bakom mig på rullskidor i alla fall.. Bara att träna hårdare. Hur gick det i stafetten?

Kommentarer är stängda.