Elva placeringar upp på Sverigecupen

Flankerad av Emil och Oskar

Flankerad av Emil och Oskar

Det blir ingen nakenschock. Jag kunde på ett tryggt sätt aktersegla Christian Olsson i Team Sportia Cup (Sverigecupen) på Lindbäckstadion i Piteå igår. Jag klättrade elva placeringar på skejtdelen och slutade som 45:e man.

Jag hade verkligen ingen framgångsrik helg. Efter Vasaloppet jag har fuskat med skidträningen och inspirationen var inte på topp. De två klassiska loppen fredag och lördag gjorde ont i hela kroppen. Sätesmuskeln smärtar lite och de tuffa backarna genererade pinsam träningsverk i ljumskar och höftböjare.

Oskar och jag vid Pite Havsbad. Jag ville bada i isvak, men det fanns ingen. Borde inte Pite Havsbad kunna ha en pir med bastubad och hål i isen?

Oskar och jag vid Pite Havsbad. Jag ville bada i isvak, men det fanns ingen. Borde inte Pite Havsbad kunna ha en pir med bastubad och hål i isen? Tacka vet jag kallbadhuset i Helsingborg.

Det positiva med helgen var det avslutande skejtracet. Som vanligt går den fria stilen bättre än klassiskt och nu känner jag mig äntligen åter taggad för säsongen näst största mål: SM 50 km F i Bruksvallarna 9 april i samband med Fjälltoppsloppet.

Daniel Rickardsson far ser lika snäll ut som när jag träffade han var första gången. Det var vid JSM i Älvdalen år 2000, då vann Daniel 20 km K som 18-åring i en Lucksta-mössa.

Daniel Rickardssons far ser lika snäll ut som när jag träffade han var första gången. Det var vid junior-SM i Älvdalen år 2000, då vann Daniel 20 km K som 18-åring i en Lucksta-mössa. Jag blev 29:a.

Lönehelg i Piteå
Anledningen till att det gick lite bättre idag måste ha varit att Oskar, Olle (Emils far, tillika duktig vallare) och jag testade Piteå “by night” på lördagskvällen. Olle och jag delade en flaska Alligrini från det magiska vindistriktet Valpolicella i norditalien efter att jag slagit Oskar i sten, sax och påse om vem skulle köra. Olle tillhör den gamla skolan där man alltid skålar så fort man ska föra glaset till munnen. Min farmor gjorde på samma sätt. Det verkar bara vara vi ungdomar som är oartiga nog att bara köra en universell skål i början, för att sedan skita i vett och etikett.

Vi höll till på Nobo, ett av tre uteställen i Piteå. Åsarna IK var också där med ett par finåkare i spetsen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Elva placeringar upp på Sverigecupen

 1. susanna skriver:

  Dagens tips:
  AIDS-Loppet som är den 22 maj på Gärdet, Stockholm. Det kostar 150kr att delta och avgiften går oavkortat till UNICEF.

  Det är läkarstudenter från Karolinska Institutet som anordnar loppet helt ideelt. Förutom loppen i sig är det lite folkfestkänsla med uppträdanden och mingel. Man kan springa 5 km eller 10 km och tidtagning finns via Racetimer. Det är sanktionerat av idrottsförbundet via IFLinnéa.

  Spana in mer på http://www.aidsloppet.se

  mvh
  Susanna

 2. Peder Stjerndahl skriver:

  Träffade pappa Ulf på bluesklubben i fredags. Vi diskuterade naturligtvis idrott och framförallt skidåkning och vi försökte komma ihåg vilka skidåkare med Boråsanknytning som genomfört Vasaloppet på det strålande sätt som du gjorde i årets lopp. Namn som dök upp var Alpo Mujunen, Mikael Ringheim sedan fans de utanför stan som bröderna Svensson i Äspered och Sjögrensbröderna i Tranemo liksom bröderna Thor i Redväg eller Tvärred. På 70 talet fanns det en duktig skidåkare i Edsbyn eller Delsbo vid namn Kjell Eliasson med ursprung i Elfsborg men jag vet inte vad han gjorde i Vasaloppet. Du kanske har bätre koll? Trots allt ett stort grattis till en bra säsong!

  • Erik Wickström skriver:

   Tack Peder!

   Intressant med Borås Vasaloppshistoria. Jag har dålig, men borde rota lite i det där.

   Vi ses på cykelvägarna i efter att jag har lagt solbrännan på Mallis 3-10 maj.

Kommentarer är stängda.