Vintercykling med Johan Flodin

Detta är min favorithög. 6000 kubikmeter övertäckt snö som ska 2 km skidsppår i Borås i november.

Detta är min favorithög. 6000 kubikmeter övertäckt snö som ska räcka till 2 km skidsppår i Borås i november.

Det går fortfarande att åka skidor i Borås, det är inget aprilskämt. Konstsnöspåret på 4 km håller än. Även om fem plusgrader och regn inte är asbra skidväder, så går det att hålla uppe motivationen en vecka till. Efter SM-femmilen 9 april kommer jag att ta tre veckors träningspaus, sedan väntar Landsjön Runt på rullskidor 1 maj och cykling på Mallorca med Jochen och Martin J 3-10 maj.

Borås skidstadion i april

Borås skidstadion i april. Tack Per Löwendahl för fint sällskap och lycka till i Skarverennet!

Eftersom det inte blir så mycket träning i resten av april månad passade jag på att ta en sväng med cyclocrossen idag, för att klara av Mallisresan. Det var andra turen utomhus sedan i oktober, så cykelformen är inte på topp. Men det blev i alla fall en mysig runda på 65 km i Kinnatrakten med exproffset Johan Flodin. Johan är väldigt rolig att träna med och ger bra utbyte vad gäller träningssnack. Men han överdriver väldigt ofta, så man får dela allt man säger med två.

Om han till exempel säger att han inte har tränat på 5 månader, så är det i själva verket 2,5 månader. Säger han att det blåste 28 m/s en viss dag, så blåste antagligen 14 m/s. Men som sagt, en fantastisk bra kille att träna med.

Annars är det mycket Vasalöparenjobb och pryltester just nu. Två par glasögon, en hjälm, två styrketräningsredskap, och eventuellt två längdåkningstillbehör. Det gör att man blir tvungen att träna. Styrkeredskapen var riktigt bra, magen träningsvärker.

Ikväll ska jag och Jonas Colting ha herrmiddag. Jag hoppas på fint kött och dyrt rödvin. Egentligen har vi sagt “killkväll”, men i och med detta försöker jag med en uppgradering. Ida är på babyshower hos syster Åsa i Östersund, som blir mamma i maj. Pappan är skidskytten Mattias Nilsson, som jag hoppas kunna träna med i Borås i sommar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Skidor. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vintercykling med Johan Flodin

 1. Löwet skriver:

  Snygg bil

 2. Fredrik Swahn skriver:

  Fan, vad duktig du är på att blogga, Erik. Det här är riktigt bra! Jag ringer dig snart och grattar till grymt Vasalopp.

 3. Linapina skriver:

  Kul och intressant blogg, Erik, och ffa snyggt jobb med Vasalöparen!
  Mycket intressant läsning där.

Kommentarer är stängda.