Finbesök i veckan

Mattias Nilsson (t h) stakar i mål som 27:a i årets Vasaloppet. Jag själv blev 52:a och således bara näst bäste svärson...

Mattias Nilsson (t h) stakar i mål som 27:a i årets Vasaloppet. Jag själv blev 52:a och således bara näst bäste svärson...

En dag i maj för tre år sedan åkte jag ned till Mallorca för att cykla en vecka med skidskyttelandslaget. Med mig hade jag Idas lillasyster Åsa, då 20 år, som precis insett att landsvägscykling är en fantastiskt rolig och fin sport.

Efter bara några dagar bland bergspass och svenskbarer fattade Åsa och Mattias Nilsson tycke för varandra, till den milda grad att jag fick byta rum med Mattias. Jag var dock inte så missnöjd med det, eftersom jag istället fick sova en mysig sked med Sollefteås Magnus Jonsson ett par nätter.

...men visst har jag mer definierad tricepsmuskel.

...men visst har jag en mer definierad tricepsmuskel.

Nu är vi här 3 år senare och i morgon kommer Åsa-Nisse tillsammans med deras en månader unge Alfons ned till Borås, bland annat för att fira Midsommar. De stannar en dryg vecka. Förutom att få träffa alla tre ser jag naturligtvis fram emot att få rullskidsträna med Mattias. Trots att han är en inbiten lokalpatriot från Östersund (i klass med mig för Borås) kunde han erkänna att de två rullskidsturerna vi tog förra året bjöd på en hel del fina vägar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Rullskidor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.