Tillbaks till betongen

Från 20 plusgrader till 3 minusgrader. Ull klarar allt.

Från 20 plusgrader till 3 minusgrader. Ull klarar allt. Aclima är det bästa. Syntetunderställ i minusgrader är förkastligt.

Craft-Mattias Karlsson skickar ca 30 SMS till sin nya tjej varje dag. Jag fattar inte varför han inte ringer henne istället. Det skulle kännas mer effektivt.

Craft-Mattias Karlsson skickar ca 30 (faktiskt) SMS till sin nya tjej varje dag. Jag fattar inte varför han inte ringer henne istället. Det skulle kännas mer effektivt.

Craft-Mattias och jag sitter och frukosterar efter en 25 min morgonjogg i Torsby. Mattias jobbar på sin skidåkargröt medan jag satsar på ett gäng ekologiska ägg och en macka med dubbla smörlager. Jag ska försöka bli mer muskulös, som Arnold S ungefär.

Vi bor i en etta nära Valbergsängen, ca 1 km från tunneln. En tjej från Ulricehamns IF som går på skidgymnasiet här har gentilt lånat ut sin lägenhet. Även ifall klubben betalar merparten av mina kostnader för resa, kost och logi vid träningsläger och tävlingar tycker jag om att vara lite sparsam. Det känns bäst så, så vi äter och bor mycket spartanskt. Det har sin charm.

Det finns dock två grejer jag vägrar kompromissa med: kaffe och rödvin. Kaffet ska vara (i brist på färska bönor och kaffemal) det dyraste Arvid Nordquist som finns att finna på ICA och rödvinet vi dricker ikväll ska vara i 100 kr-klassen. För övrigt slänger jag aldrig mat och häller aldrig ut kaffe. Finkaffe dagen efter är godare än nybryggt budgetkaffe. Ett litet tips för budgetkaffedrickare som häller ut det svarta guldet…

Bra burkvalla för tunneln i Torsby. Många rekommenderar klistergrund täckt med burkvalla. Men det verkar väldigt jobbigt och väldigt kladdigt.

Riktigt bra burkvalla för tunneln i Torsby. Många rekommenderar klistergrund täckt med burkvalla. Men det verkar väldigt jobbigt och väldigt kladdigt.

Craft-Mattias och jag gjorde säsongspremiär i tunneln igår. Knappt 2 h klassiskt i fin fart, medelpuls 121. Ett varv i distansfart från tunnelöppning till tunnelöppning tar för mig knappt 4 minuter. Idag ska det gå mycket snabbare, för vi åka jobbiga och roliga intervaller.

I eftermiddag kommer Emil och snygge-Marcus. Totalt kommer vi vara fyra grabbar från Ulricehamns IF som tränar några dagar här i Torsby.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Tillbaks till betongen

 1. aleandrowest skriver:

  Stabilt att finkaffet åker med! Här uppe i Sälen flödar det svarta guldet i form av Colombia Mancali;)

 2. beingjonas skriver:

  För helvete Erik, det kan aldrig vara bra att vara så blek;)
  Hade du simmat lite med oss istället för att åka skidor i en tunnel så hade du fått fin färg på bringan och starka lats!

 3. Z skriver:

  Du det där Arvid a la fin kaffet du pipplar idig är väl inget fin kaffe????!!! Det är väl ett skämt?? Som att säga att Karu skidor är riktigt “finskidor”…….
  Eller att en Andersson TV från NetOnNet är en riktig “fin” <TV!!

  • Erik Wickström skriver:

   Med en icabutik utan förska böner och en etta utan kaffekvarn blir definitionen på finkaffe annorlunda.

   För övrigt gör kahru en del schyssta skidor 🙂

   • Z skriver:

    Haha!! Mina första skidor var ett par Kahru! Vam KM i kInnaström P 11-12 på dom!

Kommentarer är stängda.