Löpcomeback

Mårten Larsson och jag repar med Mora-Nisse (mjukis-dalahästen) och en Ripasso.

Mårten Larsson och jag repar med Mora-Nisse (mjukis-dalahästen heter så) och en Ripasso.

Måndag morgon efter en toppenhelg kring midsommarstången. Det blev en jättelyckad (tror och hoppas vi) tillställning i Idas och min stuga utanför Aplared på midsommarafton. Efter ett par sena anmälningar blev vi till slut 32 st gäster, varav 13 st sov över. Det är verkligen roligt att arrangera stora fester. Ett slags självförverkligande. Mycket ska fixas med partytält, bestick, sovplatser, parkering och mat åt så många. Men med Ida vid rodret går det mesta. Bilder kommer senare i veckan.

Förutom det traditionsenliga supandet och svullandet hade vi bl a tre bra aktiviteter.

  • Midsommarjoggen. Premiärupplagan av den 4 km långa löprundan lockade hela nio deltagare, vilket motsvarar 28 % av gästerna. Tre var veritabla elitidrottare, medan resten bestod av en härlig blandning. Jag själv har sprungit ca 10 st löppass a´30 min sedan i oktober. Alltså totalt 5 timmars löpning på åtta månader. Så det blev en chock för kroppen. Men jag klarade slingan på 4.08 km på rejält kuperad grusväg i 3.29 min/km-fart, vilket motsvarar höga 34 min på milen. Det var jag nöjd med.
  • Analog stångmusik. Läkarstuderande Mårten Larsson är ett musikalisk (och mycket annat) under. Han tyckte det var roligt och testa ett nytt instrument och lärde sig typ 10 st midsommarlåtar dagen innan. Jag kompade honom på gitarr. Midsommarstången som de andra dansade kring hade vi byggt själva.
  • Lekarna. Mattias Nilsson och Idas syster Åsa höll i lekarna med bravur, svärmor fick barnvakta Alfons. Det unga föräldrarparet var väl förberedda och fick 30 st 30-åringar att bli 25 år yngre för en timme.

Anna och Harald från Norge stannade hela helgen. På söndagen gick vi runt sjön Såken. Trevligt som attans.

Nu sitter jag i en folkvagn på väg upp till Torsby Ski Tunnel med min UIF-klubbis Craft-Mattias Karlsson efter en morgon-Skierg på Onyx: 18.43 min på 5000 meter, 23 s från personbästa. Det blir träning måndag eftermiddag till torsdag förmiddag i Torsbytunneln. Fredag begravning i Östersund. Lördag rullskidsträning med UIF i Ulricehamn. Söndag Ränneslättsturen MTB i Eksjö. Man sätter helt klart ett stort ekologiskt fotavtryck.

Vi gick vandringsleden runt Såken igår med Alaskavännerna Harald (NOR) och Anna (USA) igår. Ca 18 km hälften grusväg, hälften stig. Drygt 3,5 timmar med en 20 min fikapaus. Dålig skyltning, men väldigt fint.

Vi gick vandringsleden runt Såken igår med Alaskavännerna Harald (NOR) och Anna (USA) igår. Ca 18 km hälften grusväg, hälften stig. Drygt 3,5 timmar med en 20 min fikapaus. Dålig skyltning, men väldigt fint.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Mat och dryck och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.