Mathias Fredriksson är snäll

Mattias Fredriksson, snällare i verkligheten än i media. Foto: Erik af Borås.

Mathias Fredriksson, snällare i verkligheten än i media.

Nu har vi åkt fem pass a´ 1,5-2 timmar i tunneln på 2,5 dagar här i Torsby. Mina ljumskar skriker av träningsvärk. Att jag har åkt en massa rullskidsintervaller med diagonalåkning spelar ingen roll.

Trött är jag också. 3,5 timmars skidträning per dag är man ju inte direkt van vid. Idag lämnar jag den undersköna värmländska orten efter ett stakpass på förmiddagen. Jag ska även göra ett mindre fotojobb för ett klädmärke.

Torsby Ski Tunnel.

Torsby Ski Tunnel.

Ärlig
Landslaget åkte två pass i tunneln igår, vilket är dubbelt så många som de brukar. Mathias Fredriksson kom också på besök. Vi pratade en halvtimme på tu man hand när vi snurrade runt på skejtskidorna. Mattias är supertrevlig och jättesnäll, vilket sällan framkommer i media. Där framställs han många gånger som någon som sätter sig på tvären och klagar. Antagligen pga att han säger vad han tycker. Och det gör han absolut. Jag fick reda på ett och annat som jag behåller för mig själv den halvtimmen, men jag håller med honom. Och det blir ett väldigt underhållande samtal.

Ann på Valbergsängen vet vad blommorna behöver.

Ann på Valbergsängen vet vad blommorna behöver.

Fint med Mathias är att han även håller koll på en B-elitåkare som mig. Han visste hur jag åkte i olika lopp i Europa i vintras och vi förde en dialog när vi åkte. Det var inte en monolog, som det blir med en del storsinta och högfärdiga elitidrottare som saknar självdistans, verklighetsförankring och ödmjukhet. Daniel Tynell är också här, han är ett annat exempel på en jättetrevlig skidåkare som kan skratta åt sig själv och ta bort allvaret i träningen på ett sunt vis.

Casco-Mackan försöker trycka på en ny rullskidshjälm på Jens Eriksson.

Casco-Mackan försöker trycka på en ny rullskidshjälm på Jens Eriksson.

Gårdagens träning:
– 2 h lugn klassisk åkning. Medelpuls 120.
– 1,5 h lugn skejt + 20 min lugn löpning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.