Ulricehamns IFs långloppsteam 2011/2012

Efter första gemensamma lägret kommer här en liten beskrivning av åkarna som åka fort på långloppen för Ulricehamns IF i vinter. Emil, snygge-Marcus, Andreas, Linus och Samuel kommer nog mest att lägga fokus på cuperna, men Vasaloppet är ett stort mål även för dessa. Jag själv satsar främst på Jizerska, König, SM, cupen i U-hamn och Vasan.

De vuxna

Linus Larsson i Ulricehamnsloppet 2011.

Linus Larsson i Ulricehamnsloppet 2011.Fru Ida har tagit bilderna från detta fina långlopp.

Linus Larsson, född -85
Världens bästa skidåkare från Skåne. Lärde sig prata i Kristianstad, men bor numera med sin tjej i synd (ogift) i Falun och jobbar till 80 procent som byggingenjör. Påläst inom sport och musik och har ett förflutet som orienterare och innebandyspelare. Började sin hårdsatsning sent och utvecklas varje år. Kommer åka bra på Sverigecuperna om han slutar att äta sötade lågfettsyogurtar till frukost. Glad och trevlig påg, kom till UIF förra året.
108:a på Vasaloppet 2011

Andreas Lundblad.

Andreas Lundblad.

Andreas Lundblad, född -86
Uppväxt någonstans i gränslandet mellan Falkenbergs och Varbergs kommun. Egentligt för smart för att bli skidåkare (enligt Christian Minatti på Mora Folkhögskola), men är väldigt seriös och kommer att fortsätta att utvecklas nu när orienteringen blir sekundär. Jobbar på WSP tillsammans med sin nära vän Linus i Falun. Har precis som Linus inte fått tummen ur och friat till sin sambo. Äter gluten trots att han är glutenintollerant. Glad och trevlig påg, kom till UIF förra året.
231:a i Vasaloppet 2011

Thomas Ruppaner.

Thomas Ruppaner.

Thomas Ruppaner, född -84
Vår käre nyförvärvs-tysk kommer antingen från Oberstorf eller Oberhof, jag vet inte, blandar alltid ihop dessa två orter. Kommer att flytta till Borås (såklart) i januari och studera ekonomi en termin. Pratar lite sämre svenska än jag pratar tyska än så länge. Men eftersom hans tjej kommer från Stockholm lär detta förändras. Verkar vara en försiktig och trevlig påg, men hade förstånd nog att ta mig sig vin till lägret. Tack Thomas!
170:e på Vasaloppet 2007

En skidåkare och en fotbollsspelare.

Erik Wickström.

Erik Wickström, född -82
Pratar, skryter och tar plats. Men trivs fantastiskt bra med livet och älskar att bli äldre och ännu mer erfaren. Bor i Borås och jobbar som frilansjournalist och skidtränare. Har memorerat 250 decimaler på pi på två timmar.
52:a på Vasaloppet 2011

Barnen

Emil Ekman.

Emil Ekman.

Emil Ekman, född -90
Nässjösonen är precis som mig ett nyförvärv från Hallby. Jobbar åt sin far två gånger i veckan och tränar ordentligt. Snabb som få och bra både på skidor och rullskidor. Har en helt underbart rolig och trevlig far som heter Olle. Emil blir stressad när tanken börjar bli tom i bilen och det är långt till närmaste bensinmack.
104:a på Vasaloppet 2011


Marcus Johansson, född -90

Marcus Johansson.

Marcus Johansson.

Lantnolla från Liared som åkt för Ulricehamns IF sedan förra säsongen, kallas snygge-Marcus pga avundsvärda överkroppsmuskler som först upptäcktes av Idas åtta år äldre kompis Sofia. Jobbar i skogen eller bygger hus med sin far två gånger i veckan och tränar ordentligt. Snabb som få och bra både på både skidor och rullskidor. Hade han inte haft tjej hade man trott att Emil och Marcus var ett gammalt par.
42:a på Vasaloppet 2011

Pontus Rygh.

Pontus Rygh.

Pontus Rygh, född -89
Nyförvärv från Mariestads FK, som inte åkte stenseriöst på gymnasiet. Men är riktigt på gång nu. Bor i Skövde och jobbar heltid på Volvo. Tränar ofta med Dan Moberg, och har anammat Dans träningsfilosofi: typ alla pass 2 timmar A2 (halvfort) stakning, aldrig skejt och sällan intervaller.
Kanontid på Vasaloppet kommer 2012.


Ej med på lägret

Mattias Karlsson.

Mattias Karlsson.

Mattias Karlsson, född -88
Hemmaåkare och son till UIF-ledaren Lars. Jobbar heltid på Craft och kan allt om kläder, men inser inte att Craft kommer att gå i konkurs om de inte börjar satsa mer på ull. Hänger väldigt ofta i Torsby på helgerna under hösten. Hade förmodligen vunnit OS om han hade tränat lika mycket som han skickar SMS.
195:a på Vasaloppet 2010

Martin Henricsson, född -81

Martin Henricsson.

Martin Henricsson.

Stark kille som kallades Dolf på skidgymnasiet. Tog JSM-brons i sprint blev uttagen till junior-VM när det begav sig. Bor nu i Götelaborg med Emilia och sonen Tage och pluggar till botare. Kommer från Karlsborg och har precis som pappa Anders (grymt bra vallare) hållit till i det militära under en period i livet. Till ytan en testosteronstinn typ som gillar grabbskämt, men egentligen både ödmjuk och djurvän.
194:a på Vasaloppet 2010

Samuel Norlén.

Samuel Norlén.


Samuel Norlén, född -83

Lång brandman från Rättvik som bor i Göteborg och jobbar i den vackra staden Borås. Började i UIF förra året. Tränar massvis med mängd och ännu mer fart. Försvarade Sveriges färger i rullskids-VM i Aure i år. Var i bra slag i vintras men sket nog lite i sjukdomar och tappade formen lite grann. Kommer bli farlig i vinter.

97:a på Vasaloppet 2010

Sedan har vi ett gäng till, men de känner jag inte riktigt. Och så har jag kanske glömt något, ursäkta i så fall.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

1 svar på Ulricehamns IFs långloppsteam 2011/2012

  1. Hej, Vi är två tjejer som spelar handboll och har gjort i 8år.Vi har länge varit intresserade av kost och träning. Vi undrar om du har något bra tips på bra konditionsträning förutom att springa en vanlig jogging runda i spåret.
    Du kan maila det till pump-it-up-now@live.se
    Tack på förhand hälsningar A&E !

Kommentarer är stängda.