Träningsdagbok Torsbyläger med Ulricehamns IF

Nu är mitt första läger med min nya klubb över. Sista dagarna var tuffa. Eftersom jag inte ville belasta armbågen för mycket blev det massvis med benskejt och löpning. Nästan för mycket. Jag kände mig tämligen förstörd de sista dagarna. Men ingen smärta.

Jag måste passa på att gratulera Casco-Mackan som lyckades vinna sin åldersklass i norska Toppidrettsvecka. Stort!

Jag måste passa på att gratulera Casco-Mackan som lyckades vinna sin åldersklass i norska Toppidrettsvecka. Stort!

Sista dagen åkte jag skejtintervaller i tunneln. Jag var otroligt trött innan, men jag lyckades tagga till med en rejäl dos koffein i blodet och körde med mina mått mätt skitbra. Och pulsen var skyhög. 2.54 min i snitt (2.59-58-52-53-54-55-51-56-54-51) på intervallerna från tunnelöppning till tunnelöppning med 1 min vila. Förra året åkte jag samma intervaller i snitt 14 s långsammare. Snön är lite renare i år, men det går nog inte så mycket snabbare som 14 s per varv nu. Dagens träningspass var således ett roligt besked som vittnar om bra form.

Förhoppningsvis kommer vi UIFare med barnen (Emil, snygge-Marcus och Pontus) och de vuxna (Linus, Andreas, tysken Thomas och jag) ha lika trevligt i Ramsau 17-24 september. Då ska jag ha bättre skidvana och mindre träningsvärk och utklassa Linus och Andreas på styrketräningen.

Måndag: Vila

Tisdag:
– Skierg 5000 m test. Medelpuls 164, maxpuls 180 (min maxpuls är 190). Lite mosig i skallen. Totalt 30 min
– Stakintervaller 6 st på knappt 5 min i Soptippsbacken. Kändes bra. Totalt 1h 07 min

Onsdag:
– 2h 02 skejt i Torsby Ski Tunnel. Varvet runt konerna på i snitt ca 3.55 min. Medelpuls 133. 15 min fort upp till puls 174 med snygge-Marcus och Malungs Erik Andersson.
– 1h 03 klassiskt lugnt i tunneln. Varvet runt konerna på i snitt ca 4.30 min. Åkte bakom Pontus Rygh.

Torsdag:
– 20 min morgonjogg
– 2 h klassiskt. Medelpuls 126, max 152. Varvet runt konerna på i snitt ca 4.30 min. Känning (ej smärta) i armbågen mot slutet. Skit också. Två bra sommarprogram i lurarna.
– 1h 10 min rullskidor klassiskt utan stavar. Medelpuls 107, max 134 + 10 min Thorax Trainer lugnt. De andra körde stakintervaller som jag tyvärr inte kunde vara med på.

Fredag:
– 20 min hållningsstyrka a´ la Johan Granath under ledning av tyrannerna Linus och Andreas.
– 2 h skejt i tunneln, varav  1,5 h utan stavar för att spara armbågen. Medelpuls 122, max 161. Varvet runt konerna på i snitt ca 4.10 min med stavar och 4.30 min utan.
– 1h 10 min löp. Medelpuls 113, maxpuls 139 + 1h 50 min MTB. Medelpuls 112.(en tredjedel skog, resten landsväg). Kroppen är trött som satan, alla muskler värker och sömnbehovet är stort.

Lördag:
– 2 h skejt i tunneln varav 1 h utan stavar. Armbågen känns bättre. Trevliga sommarprogram.
– 1 h rullskidor klassiskt utan stavar. Medelpuls 106, max 131 + 1 h 08 min löpning på Valberget. Medelpuls 110, max 126. Fullständigt slut och matt i hela kroppen och musklerna värker. Känner av ökat sömnbehov (som inte tillfredställs…)

Söndag:
– 40 min morgonjogg i sömnen, en mardröm med träningsvärk i ljumskarna
– Skejtintervaller i tunneln. 10 st knappt 3 min, 1 min vila. Totalt 1h 50 min. Kändes riktigt bra trots slitenheten, mycket bättre tider än förra året. Kom upp fint i puls, ofta medel 165 och max 175 på intervallerna. Max 178 på sista.

Totalt 20 h 00 min träning + 20 min styrka. Ca 1,5 h A3 (högintensivt).

För övrigt:
– Det är mycket  norrmän i tunneln. Jag gillar norrmän. Men de är alldeles för bra på att ständigt stå på fel ställen då de pausar i tunneln. De blockerar liksom alltid vägen.
– Piteå Elit var i tunneln och trimmade formen. Jag pratade lite David Hedlund, som jag träffat på ett norrlandsfik vid en Sverigecup i vintras. Han blev 9:a på SM-femmilen i vintras och verkar snäll.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Löpning, Rullskidor, Skidor, Styrka och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Träningsdagbok Torsbyläger med Ulricehamns IF

  1. Carl skriver:

    Vilken eller vad för träningsdagbok använder du ?

Kommentarer är stängda.