Northug på tråden

Petter Northug i Beitostölen. Bilden tog jag vid världscupöppning 2009/2010, under epoken då jag inte åkte så mycket skidor.

Petter Northug i Beitostölen. Bilden tog jag vid världscupöppningen 2009/2010, under epoken då jag inte åkte så mycket skidor.

– Hej, det är Petter!

Äntligen! Efter 17 mejl, 13 SMS, 7 telefonsvararmeddelanden och cirka 30 telefonsamtal till fyra olika personer fick jag till slut prata med den norske skidkungen. Ibland kan det vara svårt att få tag på personer för en 10 minuter lång telefonintervju.

Som journalist har jag fått prata med många duktiga skidåkare, som Charlotte Kalla, Marcus Hellner, Thomas Wassberg, Anders Södergren, Emil Ekman, Oskar Svärd, Jörgen Brink mm. I flera av fallen har det varit personer som jag känner lite grann, i de andra fallen har jag aldrig varit nervös eller känt att det var hur stort som helst.

Forcerat
Men Northug! Han är ju min första skididol sedan man satt på skidgymnasiet i Ulricehamn och dreglade över Per Elofssons eminenta teknik på växel tre i skejt. Northug är det bästa som hänt längdskidsporten sedan träskidan försvann. Jag hyllar hans uttalanden, målgester och spurtuppvisningar. Vad kan vara bättre propaganda för denna sport?

Så när jag väl hade Northug på tråden gick det faktiskt bara halvbra. Jag kände mig forcerad och ställde för slutna frågor. Det blev ett lite stressat samtal, det kändes som jag inte ville slösa med hans värdefulla tid. Men några härliga oneliners drog han. Och Petter verkar precis som jag trodde vara en fantastiskt trevlig varelse.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Northug på tråden

 1. Orestig skriver:

  Snyggt att name-droppa emil Ekman istället för Jönsson!

 2. Coolt! kommer det i Vasalöparn?

 3. Pierre skriver:

  Aha! Det blir alltså en Norrman som vi kommer följa som årets nybörjare? 🙂

  • Erik Wickström skriver:

   Nej, men det skulle kunna ha varit honom 🙂 Den nya killen vi följer är i och för sig en riktigt hårdsatsare. Läs om honom i mitten av september.

Kommentarer är stängda.