Bråsterk = träningsärk

Bild på Bråsterk. Foto:Luca Mara.

Bild på Bråsterk. Foto:Luca Mara.

Jag var uppe vid Hestrastugan för ett jobb i tisdags och passade då på att göra årspremiär på Bråsterken. Hestra IF är min första klubb, som jag tävlade för hela ungdoms- och juniortiden. I deras minigym står styrkeredskapet Bråsterk, som kan liknas vid en släde som man drar sig uppför. Fin överkroppsträning, men jag gillar Skierg och Thorax Trainer bättre: de två sistnämnda ger bättre magträning och högre puls. Totalt sätt kör jag bara någon av dessa styrkemaskiner ett par gånger per månad, men i höst hoppas jag att det ska bli oftare. Bra för stakningen och snällt mot armbågarna.

Trots att jag bara Bråsterkade i 20 min är idag träningsvärken brutal, som vanligt som värst två dagar efter. Det gör till och med ont att skala ett ägg, särskilt om det är hårdkokt. Uppfinnaren Oddvar Brå är en sadist.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Styrka och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.