Situps-bänk från Hobbex

Här kommer den rätta raden från gårdagens frågesport:

Varför ligger Casco-Mackan före Anders Aukland (t v) och de andra världsstjärnorna i jaktstartsloppet?
1) Hans hjäm och glasögon från Casco är så fruktansvärt snabba
X) Han är dopad
2) Han håller på att bli varvad

Per Löwendahl

Per Löwendahl

Vad säger Tobias Westman till Petter Northug efter VM-stafetten?
1) Eagle Sport rullar bättre än Swenor
X) Skejttekniken är inte den samma på skidor som på rullskidor
2) Har du åkt Atmosphere på Liseberg?

I kommentarsfältet kom det in både korrekta och icke korrekta svar. Ensam med den rätt raden var Per Löwendahl, som bor i Göteborg och jobbar i Borås. Han är tidigare svensk mästare i rodd och går numer under titeln “skidåkaren som inte fattar att man måste åka Vasaloppet”.

Situps-bänk från Hobbex.

Situps-bänk från Hobbex.

Efter förra veckan 20 timmar har de blir det nog inte ens hälften denna vecka. Mycket annat har kommit emellan. Trots det dedicerade jag en timme igår att köpa en situps-bänk på Hobbex i Borås för 379 kr istället för att träna. Men jag hoppas att det ska hjälpa min stakåkning. Vid alla tester som involverar magmusklerna på gymmet är jag helt fruktansvärt klen. Senaste året har det blivit mycket mycket, men jag har fortfarande en lång väg att vandra.

Min kompis Harald har i alla avseenden alltid varit en mer avslappnad och laid back person än mig.

Min kompis Harald har i alla avseenden alltid varit en mer avslappnad och laid back person än mig.

Magträning på olika sätt
Sit-ups är långt ifrån den bästa magträningen för skidåkare, hållningsstyrka och bålstabilitetsträning är viktigare. Det gäller att ha starka inre muskler och stabiliseringsmuskler. Att ha rutor på magen som jag exhibitionistiskt försök visa med full kraft på bilden med Harald är liksom ganska skitsamma för att staka fort mellan Sälen och Mora. Men jag hoppas att situps-bänken ska hjälpa mig och köra riktigt tung styrka för magen med få repetitioner.

Nedan visas ett bra styrkeprogram av norska Sprintgutta för den som är på resande fot.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Styrka och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.