Ramsau dag 2 av 6 – skidåkning i dalen

Mattias Nygren, Marcus Johansson, Emil Ekman, Samuel Norlén och jag efter två timmars skidåkning i Ramsau. Johan Nyman tog bilden. Andreas, Linus och Pontus saknas på bilden, de var antagligen och fikade.

Mattias Nygren, Marcus Johansson, Emil Ekman, Samuel Norlén och jag efter två timmars skidåkning i Ramsau. Johan Nyman tog bilden. Andreas, Linus och Pontus saknas på bilden, de var antagligen och fikade. Anledningen till att jag behöll Mattias färger är för att han slog mig i pingis.

Nu har vi åkt skidor! Inte i strålande solsken på Dachsteinglaciären på 2700 meters höjd. Men väl på en åker i Ramsau by på 1100 meters höjd. Det prognostiserade regnet blev till blötsnö i dalen. Då blir det svårt att åka rullskidor, och min skada i sätesmuskeln gillade inte gårdagens löpning.

Så hela gänget drog till gymmet i byn på förmiddagen. Christian Hoffmann var där och gjorde sit-ups och jag bytte några med honom. Även tjeckiska landslaget med Lukas Bauer i spetsen valde inomhusträning denna förmiddag.

Vårt pensionat i bakgrunden.

Vårt pensionat i bakgrunden.

En hel spårcentral
Apropå finåkare så kunde jag heller inte låta bli att prata med Stanislav Rezac i kassakön i mataffären. Jag kan liksom inte undvika att ta chansen att träna på min tyska. Rezac trodde vare sig på sig själv eller Northug i Vasaloppet nästa år. Han var bombsäker på att Brink skulle ta en tredje raka. Själv tror jag att Northug vinner.

På eftermiddagen åkte vi “riktig” skidåkning. Kung Bore (eller vad fan den hedniska snöguden heter i Österrike) hade givit oss en dryg dec, så vi spårade själv upp ett par slingor på en åker vid vårt boende. Min rumskompis Samuel var spårchef för ett 680 meter långt skejtspår, medan jag basade över en klassisk runda på 1,2 km. Det var faktiskt jäkligt mysigt.

Dagens träning:
– 30 min stakergometer (liknande SkiErg), medelpuls 118, max 144 + 30 min stakergometer Ercolina, 119/136 + 25 min styrka. Ercolina kostar ca 8000 kr, SkiErg ca 10 000 kr. Skulle jag köpa en skulle det bli SkiErg, främst eftersom Ercolina inte har någon dator. Att se hur långt och snabbt man kör är ett bra mentalt stöd.
– 1 h lugnt klassisk med KraftStaven + 1 h lugnt skejt. Medelpuls 116, max 137.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.