Gästinlägg: Fredrik Lindströms alla långlopp i MTB

Fredrik Lindström, min klubbkompis i Borås CA som även är tävlingsledare för ProTour Borås (se artikel jag skrev i Kadens för några år sedan här), skickade ett mejl till mig med sina erfarenheter från långlopp i mountainbike. Han tillät mig att lägga upp sitt imposanta CV.

Erik och Fredrik efter årets Bockstenstur.

Erik och Fredrik efter årets Bockstenstur.

Fredrik Lindström
Så här ligger det till, för mej å långloppen:

1994 åkte jag min första Finnmarkstur, och där efter är och förblir jag fast i ett livslångt beroende.
Har startat i 18 Finnmarksturer men tyvärr brutit 1, så följaktligen har jag genom fört 17 Finnmarksturer. Det finns en grym lista, dock inte uppdaterad 2011, men bläddra ner till ”vi som genomfört 16 lopp”.

1996 åkte jag min första Bockstenstur, totalt har det blivit 14 st. Även här har jag missat 1 st, 2003 då jag var sjuk. Sedan 2001 då Bockstensturen började åkas från Varbergs fästning har jag ALLA år ”tagit starten” eller i alla fall rullar ur Varberg i spets på klungan.

Cykelvasan har jag kört 2 gånger, med start 2010.

Andra långlopp Fredrik Lindström har åkt genom åren.

  • Ring Upp Loppet ( Örebro ) 2st
  • Kjells Tur ( Karlskoga ) 5 st
  • Ränneslättsturen ( Eksjö ) 2 st
  • Gruvloppet ( Filipstad ) 3 st
  • Mörksuggejakten ( Rättvik ) 3 st
  • Långa Lugnet ( Falun ) 2 st
  • Mountain Dyc (ett 9 etappers långlopp i Spanien)
  • Plus ett långlopp i Södras Tyskland (otroliga 16 mil) ingick i typ någon form av Europa cup i långlopp.

Så totalt har jag alltså under de senaste 18 åren åkt en så där 60 långlopp. Kanske inte så mycket med 3 om året, men att ha gjort detta i 18 år får ju prestationen att bli något helt annat.

Fredrik Lindström. Foto: Jörgen Jarnberger.

Fredrik Lindström. Foto: Jörgen Jarnberger.

Slutsummering
Långlopp för mej är frihet – glädje – utmaning – gemenskap – otroligt jobbigt!
De senaste 10 åren har jag dessutom skapat regler för mej själv då det gäller förberedelser, ja tränar aldrig MTB utan bara landsväg. Har alltså inte under de sista 10 åren åkt på min MTB någon annanstans än i Ludvika, Varberg och nu även Sälen – Mora. Jag åker stelt, helt utan dämpare.

Nu för tiden är ja en glad motionär på nära 100 kg, men jag har provat alla långlopp med endast 78 kg i matchvikt.

Då gick det betydligt fortare, så jag har lovat mej själv att tills 2012 komma rejält förbered till långloppen. Mycke mer träning helt enkelt (men inte på MTB).

Jag kommer förmodligen aldrig att sluta åka långlopp. Redan nästa år står jag på startlinjen till mina tre favoritlopp igen: CykelVasan, Finnmarksturen och Bockstensturen.

Hälsningar
Den fete 100 kg mtb åkaren, eller som jag brukar säga
Stor, stark och överallt: Fredrik Lindström

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.