Vasaloppet med tejp på 4.55: Daniel Abrahamsson, Dalsjöfors GoIF

Varje tisdag är vi ett gäng rullskidsåkare som tränar intervaller i Soptippsbacken vid Gässlösa i Borås: allt från åkare i led åtta till elitledet, allt från tröghjul till tävlingshjul. Det är jättekul att träffa likasinnade och varje vecka är vi ca 8 st som kämpar uppför backen som tar mellan 4 och 7 min.

I tisdags dök en ny kille upp. Han såg ut som en fotbollsspelare med sina strandaktiga Team Sportia-shorts. Och jodå, denna person född 1987 hade spelat fotboll tills han började springa lite grann för några år sedan. Nyligen sprang milen på 35.58 min i Kretsloppet! Och Vasan åkte han på 4.55! Med tejp!!! Det kan inte varit många på sub 5-listan som dissat burkvallan och förlitat sig på Starts tejp som fäste (vilket verkligen inte är ett optimalt tävlingsglid).

“Jag åkte Öppet Spår 6.33 året innan då jag precis hade börjat åka skidor, men nu gick det bättre, och i år ska jag pröva på intervallträning.” Vi välkomnar Daniel Abrahamsson till klubben för lättränade jävlar som ska ge fan i att ha så enkelt för sig.

Tävlingen
Ida och jag skrattade högt igår kväll när vi läste alla fina rim som kommit in till bloggtävlingen som lades upp under onsdagen. Fortsätt kom in med fina svar!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.