Långberget by rullskidor

Erik, Samuel, Philip och Olle

Erik, Samuel, Philip och Olle

Jag tog en kaffepaus halvvägs in i förmiddagspasset. Det är man väl värd när man åker 3 timmar i ett betongrör och dessutom kör lite intervaller.

Jag tog en kaffepaus halvvägs in i förmiddagspasset. Det är man väl värd när man åker 3 timmar i ett betongrör och dessutom kör lite intervaller.

Det blev en mysig utflykt den fjärde och näst sista dagen i Torsby. Philip, Samuel, Olle och jag åkte till ett ställe utanför Sysslebäck på eftermiddagen i Samuels Golf av årsmodell 2011 som han köpte i förra veckan. Jag förstår inte riktigt hur 203 cm lång skidåkare med stora muskler kan köpa en Golf, men det verkar i alla fall vara en snäll bil.

Från Sysslebäck åkte vi rullskidor upp till Långbergets Sporthotell. Och sedan ner. Den 11 km långa vägen upp till toppen från riksväg 62 tog för mig och Olle 56 min i distansfart på 4:or (trögrullade rullskidor), att åka ner tog 29 min. 29 minuters nedförsbacke i 3,5 plusgrader gick faktiskt riktigt bra ur värmesynpunkt. Ull övervinner allt! Läpparna blev dock lite svala.

Samuel äter som en ardennerhäst

Samuel äter som en ardennerhäst

Kul gäng!
Vi fyra har det riktigt trevligt här i Torsby, med hård träning och bra boende och mat på Valbergsängen. Olle och jag i 7 rum och Samuel och Philip i rum 8.

Samuel är lång och har kort hår. Philip är inte lika lång, men har längre hår.

Före, mellan och efter passen vilar de andra medan jag ringer, mejlar och skriver artiklar. Ett klassiskt läger helt enkelt!

Här kommer en kort åkarpresentation, notera att det är härligt seriösa killar som verkligen satsar på att åka fort i vinter.

Olle Häggdahl

Olle Häggdahl

Olle Häggdahl, född -88
Lärstudent från Borås, som nyligen börjat åka skidor. 8 timmar i Öppet Spår 2010, 5,38 timmar i Vasaloppet 2011. 4,30 timmar i Vasaloppet 2012? Han satsar stenhårt och vill lära sig allt om teknik och vill ha allt i utrustningsväg. Okänd placering på autismspektrumet, men kan i alla fall lösa Rubiks kub med ögonbindel, kan många fler decimaler på pi än mig, vet allt som är värt att veta om whiskey och är helt insnöad på olika typer av gräddsåser. Lärde sig växel 2 i skejt igår. Tävlar för Äspereds IF.

Philip Askeroth

Philip Askeroth

Philip Askeroth, född-78
Slagskämpe från MMA-sporten som började åka skidor för bara ett par år sedan och har haft en enorm utveckling, framförallt tekniskt. Har även sprungit riktigt fort i sommar, bland annat i Ulricehamns Visttest. Kvalade in till Vasaloppets led 1 i vintras, siktar nu på elitledet. Jobbar i Göteborg (där han bor) som egenföretagande möbeldesigner, men arbetar för närvarande mindre för att kunna träna mer. Tävlar för IK Stern.

Samuel Norlén

Samuel Norlén

Samuel Norlén, född -82
Brandman från Rättvik som bor i Göteborg, jobbar i Borås, tävlar för Ulricehamns IF och har tillgång till sina föräldrars stuga i Funäsdalen. Gick under namnet ”die grosse Schwede” i Ramsau. Landslagsman på rullskidor som varit 97:a i Vasaloppet, men numer utan vidare är god för topp 50. Samuel är snabb på skidor, men inte lika snabb på att byta om, duscha, äta, göra sig redo för träningspass, stretcha och drickapausa.

Dagens träning:
– 20 min styrka innan frukost
– 1,5 h skejt inkl 3 st 10 min-intervaller (medelpulser 152, 162, 164) med 3 min vila + 1,5 h klassiskt. Allt i tunneln, som nu börjar bli snabbare. Temperaturen har sänkts och den mycket sockriga och kladdiga snön blir bättre för varje dag.
– 2 h rullskidor klassiskt med Eagle-Sport 4:or
– 2 glas Château Pech-Latt

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Långberget by rullskidor

  1. Samuel skriver:

    Haha skön beskrivning! Ha det gott!

Kommentarer är stängda.