Göteborg tunnelbygger i två etapper

Tips från Jakob Hanberger:

Ang Göteborg och skidtunnel. Mail från byggherren SEFA bygg i januari 2011:

“Hej igen !
Vi kommer att utföra skidtunneln i två etapper, först en etapp som kommer att ligga under den nya Änglagårdsarenan i form av en skidhall om 13000 m2 och en senare etapp som kommer att ligga runt Kvibergsområdet. Se bilagor.
Etapp 1 ligger i den detaljplan som nu vunnit laga kraft etapp 2 finns ännu ingen detaljplan på ännu.
Således det som konkret skall byggas nu är den sk. Skidsalen med ca 1300 m skidspår, pulkabacke, halfpipe mm.  se även bifogad bild
Med vänliga hälsningar:
Ola Serneke AB  /  Sefa Byggnads AB”

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.

4 svar på Göteborg tunnelbygger i två etapper

 1. Johan skriver:

  Vore kul om de kom igång med byggandet i Göteborg, så många skidåkare man ser i Skatås som traskar runt och tränar med sina stavar så borde det finnas ett bra underlag för att få många åkare till tunneln.

 2. jakobhanberger skriver:

  Mer om Göteborg. Tomträttsavtalet drar ut på tiden. Fastighetsnämnden gav KF/KS uppdrag att tilldela SEFA tomrätt redan före sommaren men beslut dröjer. Kanske innan årsskiftet.

  Ola Serneke, SEFA Bygg 18 okt 2011: “Vår tidplan står dock fast att årsskiftet 2013/14 skall hallen stå klar. Vi kommer då att ha en skidhall om ca 13.000 m2 och ca. 1,3 km spår. Etapp 2 kommer minst ta 5 år från nu innan det är klart”

  Mao blir det skidhall med slingrig bana om två år, förhoppningsvis. Etapp 2 med bättre möjlighet att åka utan att behöva träna kurvteknik dröjer till tidigast 2017. Den som väntar på nåt gott…

 3. Magnus skriver:

  Slingrigt är bra, ger bättre träning!

  /Magnus

 4. Johan skriver:

  Om tidsplanen håller så kanske man ska ta och sikta på att åka Vasaloppet igen år 2015. Får ta och sikta på det…

Kommentarer är stängda.