Skipark360 med STORA planer

Jag fick lite respons angående skidtunnlar igår. Från Göteborg mejlade man och sade ungefär att “det går bra, håll utkik på vår hemsida”. Jo tack, hemsidan uppdaterades senast 14 december 2010…

Men både Skipark360 i Bålsta och Lida Friluftsgård i Botkyra gjorde sina röster hörda bland kommentarerna. Tack för svaren, det uppskattas!

Här från Skipark360:
Hej Erik.

Från skipark360 jobbar vi vidare tillsammans med NCC som har gått in som delägare och numera sitter dom också i vår styrelse. Till detta har vi tecknat ett partneringavtal på projekteringen.
Vi kommer tvärtemot andra tunnel projekt att göra detta utan kommunala medel eller borgensåtagande. Rätt eller fel, det får tiden utvisa. Vår plan är iallafall att vi skall kunna öppna Skipark360 i jan 2015. Hög delen för alpin åkning i dec 2105. Just nu pågår detaljplans arbetet tillsammans med kommunen.
Vi välkomnar andra tunnelprojekt och vi kommer samarbete med Lida skidtunnel. Vi har investerare med som tror på det vi gör och det är inte omöjligt att Skipark360 blir ett koncept som finns på fler ställen. Varför inte Göteborg, Malmö, Botkyrka och Bålsta!? 🙂
Glenn Bovin
Skipark360 AB

Från Lida:
Hej Erik.

Vi jobbar oförtrutet vidare även på Lida skidtunnel. Kort kan vi sammanfatta att när kommunerna inte vill satsa ekonomiskt är det svårt att få investerare att göra det. En investerare vet vad avkastningen blir vid industri-, kontors- och bostadsbyggande. Detta med skidtunnel är något nytt och svårt att ha säkra uppfattningar om det ekonomiska resultatet.
Vi har bit för bit försökt undanröja alla fallgropar genom att ha så bra underlag som möjligt. Vi kan nämna sammanställning av fakta om fem anläggningar i Finland och den i Torsby. Ordentliga energiutredningar, miljökonsekvensbeskrivning, marknadsundersökning och just nu jobbar vi på en detaljplan.
Vi trodde ju också från början att detta skulle vara en enklare resa, så just nu vågar jag inte ens gissa på en tidsplan. Men, vi har definitivt inte gett upp!
Leif Wallin
Lida Friluftsgård

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.