26 texter

Jag har producerat mycket text till Vasalöparens novembernummer de senaste veckorna: 26 stycken närmare bestämt, allt från långa grejer till kort-kort. Det tar kraft, tid och koffein, men det är som vanligt ett jätteroligt arbete där jag lär mig tokmycket och träffar massvis med trevliga människor.

Så här ser formgivar-Anders ut på sin hemsida. Jag vet inte om han försöker se seriös eller snygg ut.

Så här ser formgivar-Anders ut på sin hemsida. Jag vet inte om han försöker se seriös eller snygg ut.

Nu är det bara en handfull grejer kvar att skriva och tidningsmakandet går in i formgivningsfasen. Efter all planering, omplanering, annonssälj, intervjuande, fotande, pryltestande, bildbehandlande, skrivande och korrekturläsande sätter formgivar-Anders ihop text och bild till en layout. Det tar ungefär två veckor (för 40-60 redaktionella sidor) och då har vi mycket tät kontakt via mejl och telefon, ofta sent på kvällarna. Det är nog så det känns att sova cyber-sked, om det nu finns något som heter så.

Han formar och jag tycker, korrar och skriver bildtexter. Och så går det fram och tillbaka på mejl: sida för sida, artikel för artikel. Formgivar-Anders är rolig och skickar lite obskyra fräckisar ibland, så det gäller att Ida inte vittjar min inkorg vid fel tillfälle.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar på 26 texter

  1. korsviktranar skriver:

    Ser framemot ett nytt nummer. Följer träningsprogrammet där i och hoppas på stordåd!

  2. Anders skriver:

    Han försöker helt enkelt se svår ut. Vi formgiverskor går ibland igenom tunga perioder av dålig självbild, sömnsvårigheter och okalibrerade skärmar. Tack i alla fall för mina 15 minutes of fame.

Kommentarer är stängda.