Rollsborundan 2011 the story

Rickard Bergengren har skrutit i ett år över att han aldrig fått stryk av mig på rullskidor. Nu är eran över.

Rickard Bergengren har skrutit i ett år över att han aldrig fått stryk av mig på rullskidor. Nu är eran över.

Mattias Claesson resultatlistans snyggaste t-shirt. Och åkte obehagligt fort dessutom.

Mattias Claesson hade resultatlistans snyggaste t-shirt. Och åkte obehagligt fort dessutom.

– Det gick riktigt bra idag! Så gillar jag att svara när folk frågar mig hur en tävling har gått. Självklart går det inte alltid som man tänkt sig, men har man gjort det mesta man kunnat för dagen så tycker jag det svaret är det enda rätta. Och det roligaste att höra.

– Det gick riktigt bra idag! Så sade jag igår efter att jag hade blivit 5:a i Rollsborundan 17 km K, att jämföra med förra årets 16:e-plats i ett liknande startfält. Över 120 glada rullskidåkare kom till start på ett öde industriområde norr om Kungälv.

Det är många sörlänningar som kan åka fort på tävlingshjul nuförtiden, så det var säkert ett tjog åkare i klungan efter en mil då min rullskidsidol Tobias Westman gjorde sitt första ryck i en av banans få uppförsbackar. Emil Ekman var den enda som orkade hänga med, men jag var den i klungan som var närmast att nå deras ryggar.

Westman och Emil höll ihop några kilometer ca 10 sekunder framför klungan innan jag (ja, faktiskt) tryckte på allt vad jag hade i några hundra meter på en raksträcka så vi lyckades hämta in dom. Men då ryckte Westman igen och körde solo sista 5 km in till mål. Klungan bakom bestod av elva personer och där blev jag fyra i spurten (2-300 m uppförsbacke), alltså en 5:e-plats totalt.

Emil körde som vanligt grymt bra i Rollsbo

Emil körde som vanligt grymt bra i Rollsbo

Jag kände mig stark och orkade ta några hårda förningar i klungan. Det var lite trångt ibland och det var lätt att få sina stavspetsar påkörda. Jag får lov att säga ursäkta om jag gav en irriterande blick ibland, men jag är inte långsint!

Lördagens två glas uppladdningsvin avnjöts i goda vänners lag på Druvefors. Jag är ingen vitvinskille, men kompisen Sofias Chablis som serverades till Idas saffrangryta med svart pasta och räkor var faktiskt den bästa vitingen jag någonsin druckit. 119 kr för lördagslycka!

Jochen blev 16:e man idag. Han påstår att han ska slå mig i femmils-SM i Långberget. Gör han det har jag lovat att raka av mig allt hår på kroppen.

Jochen blev 16:e man idag. Han påstår att han ska slå mig i femmils-SM i Långberget. Gör han det ska jag raka av mig allt hår på kroppen.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Rollsborundan 2011 the story

  1. Tack för en kul kamp! Nu är ordningen återställd och stort grattis till ett bra lopp! Men jag ämnar göra nytt försök till att du ska få att svettas till vårens drabbningar på rullskidorna! Nu ska vi åka snötävlingar!!

  2. Mattias Claesson skriver:

    Får ju be om ursäkt för att jag åkte på din stavar, men fick ta fram alla knep som finns för att komma en hel sekund före dig 🙂

    ….. Håller även med om T-shirten, den killen verkar ju ha koll…. 🙂

  3. Joakim Gustafsson skriver:

    Bra Erik att du tog upp detta med håret så det ej glöms bort. Sen sa jag ju inte att jag skulle slå dig utan att du skulle få åka fort för att inte få stryk. Du kommer iaf inte möta någon i det startfälltet med bättre koll på banan än mig:-)

Kommentarer är stängda.