
Flygande Jakob enligt myluxury-bloggen
Jag är ingen höjdare på att laga mat, Ida skämmer istället bort mig med fina smakupplevelser så gott som dagligen. Några av mina få ljusglimtar i köket är brödbak, glassmaskinsglass, chokladbiskvier och flygande Jakob.
När vi är på skidläger och tävlingar med självhushållning delar vi upp matlagningen och i mitt lag blir det nästan alltid flygande Jakob. Varför ändra på ett vinnande koncept? När vi från Ulricehamns IF kom fram till Bruksvallarna igår kväll lagade Pontus Rygh och jag till den klassiska rätten, som tros fått sitt namn från flygfraktsarbetaren Ove Jakobsson på 70-talet. Den smakade fint till en av mina favoritlådviner, den mycket prisvärda Ramos Reserva 2010.
Idag ska vi träna. Återstår om det blir löpning, rullskidor (!) eller skidor. Det finns ingen natursnö i Brux, men de har lagt ut (men inte pistat) konstsnö. Snökanonerna står dock stilla. I morgon avgörs 15 km skejt, förmodligen på en 2,5 km-bana.
Förra året blev jag 91 av 210 fullföljande (Oskar Svärd blev 106:a), 4.07 min efter segraren Marcus Hellner. Gör jag det bättre i år är jag nöjd.
Ser lite mindre vitt ut än förra året ja..Fast det var ju inte så värst mycket natursnö då heller vill jag minnas.
Tror nog att det ska gå bättre i år.Nu har du väl dessutom “kompisen” Northug att jaga 🙂