Nu ska det tränas!

Emils köttförslimpor går inte av för hackor

Emils köttfärslimpor går inte av för hackor

Det blev en mycket trevlig starthelg i Bruksvallarna. Vi i Ulricehamns IF har bott i några olika stugor och jag har lärt känna mina klubbkamrater bättre. I vår stuga är det nu bara Emil Ekman och Pontus Rygh kvar sedan islänningen Brynjar, hans vallare Micke och Emils pappa Olle har åkt hem. Jag skrattar sällan så mycket och så högt som vid samma middagsbord som Olle. Han är helt enkelt jäkligt rolig, och bjuder dessutom på fint vin. I lördags blev en av mina bästa rekommendationer: Masi Amarone Costasera. 1-2 glas av det är verkligen njutning. Ganska rejält mycket godare än lösgodis, chips och popcorn.

TIll middagen i lördags valde vissa det vänstra alternativet och vissa det högra alternativet.

TIll middagen i lördags valde vissa det vänstra alternativet och vissa det högra alternativet. För övrigt skulle jag välja Enervit framför Vitargo.

Det ska bli skönt att kunna fokusera på träning i en vecka här uppe. Jag har bott mycket med Emil Ekman vid träningsläger och tävlingar och jag trivs mycket bra i hans sällskap. Pontus är ny, men han sköter sig med bravur hittills, förutom att han inte tål ägg. Förhoppningsvis blir det en vecka med mycket träning, träningstävlingar, vila, kontemplerande, bokläsande, stretching och andra icke-stressande och seriösa verksamheter. Jag vill att läger alltid ska vara en vilovecka, men gärna med minst 20 timmars träning på sex dagar.

Olles nya buss är en vallabuss

Olles nya buss är en vallabuss

Var är vintern?
Även i fall det inte bekommer mig så mycket så suger förhållandena ganska stenhårt här i Bruksvallarna. 2,5 km konstsnö är den enda snö som finns och veckan ska bli mild enligt Pohlman. Igår åkte vi rullskidor på förmiddagen och åkte klassiskt på en tunn skejtbädd i regn på kvällen. Tänk så knasigt det kan bli i Härjedalen i november!

Idag är det på dagen 10 år sedan jag skaffade min gamla Hotmail-adress för att använda e-post. Numer använder jag mest dinkondition-mejlen, men jag tycker ändå att det är värt att fira. Det blir med 5 timmars distansträning! Förutom Emil och Pontus kommer jag även träna med stuga 244, ergo UIFarna Linus Larsson, Samuel Norlén och Martin Gotting, samt Philip Askeroth från IK Stern.

Till sist: Kul att så många hittar hit. Igår hade denna blogg hela 17 000 sidvisningar, så jag funderar på att börja skriva om lite mer vettiga saker framöver. Kanske.

Nisse Schmidt är proffsfotograf och har ett objektiv som kostar ungefär 10 gånger så mycket som mitt. Tack för bilden Nisse!

Nisse Schmidt är proffsfotograf och har ett objektiv som kostar ungefär tio gånger så mycket som mitt. Tack för bilden från i lördags Nisse!

Brynjar siktar på OS 2014 för Island

Brynjar siktar på OS 2014 för Island

Micke siktar på OS 2014 för Island. Som vallare åt Brynjar.

Micke siktar på OS 2014 för Island. Som vallare åt Brynjar.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Nu ska det tränas!

 1. Therese skriver:

  Äsch, gör inte det. Börja skriv om mer vettiga saker alltså. Skriv om det du skriver om, det är alldeles bra det. 🙂

 2. Fia skriver:

  Tusan vad många sidvisningar. Kul! Och så får man väl gratulera till säsongsstarten! Vi skåningar fick ju nöja oss med att se tävlingarna på TV men det var inte fy skam det heller. Väldigt inspirerande och nu drömmer vi om att få se snö i verkligheten också…

  Ha en riktigt härlig träningsvecka!
  (Förresten. Vad roar sig Mora-Nisse med hela dagarna när ni andra tränar?)

 3. Greta skriver:

  Vilken fin bild Nisse Smith hade tagit! Du var as-snygg!

 4. Erik Wickström skriver:

  Tack för fina ord!

  Mora-Nisse är lite lustig. Så fort jag reser iväg vill han följa med, men på plats sitter han mest på rummet och har lite långtråkigt. Bruksvallarna verkar han dock gilla bättre. Han har bland annat varit med och vallat, samt tittat på en av våra TP-matcher. Kanske tar han en titt på spåren senare i veckan.

 5. Klara skriver:

  Åh, underbar bild, det ser så härligt ut!

 6. Bengt skriver:

  Läste på Vasaloppets Facebook att Ulricehamn hade fått ett Vasaloppscentrum, när nu jag googlar skidor Ulricehamn så får jag upp ett skidcenter men där nämns inte ett ord om längdskidor, det är för övrigt stängt för säsongen och man är välkommen nästa säsong.

  Skidskola har de också men jag förmodar att det är Alpin skidskola.
  Alltså skall man satsa på längdskidor så får man ju skärpa sig och hjälpa till och skriva ut tydligt vad som gäller.
  Annars var det en på FB som skrev att det var jättehärliga längdspår i Ulricehamn.
  Undrar var de är ?

 7. Vasa skriver:

  Detta har legat och grämt och stört min nattsömn en längre tid, men vad är det för proppar du stoppar i Swixhandtagen? Menar de som syns i stilstudien över krönet…
  Har själv problem med att standard inte håller remmarna. 🙁
  Kanske har du helt enkelt kapat av överdelarna?

Kommentarer är stängda.