Swix Triac vs Oneway Diamond Storm Premio

Oneway Diamond Storm Premio eller Swix Triac? Jag är ett stort fan av Oneways skidstavar för de gör prisvärda modeller på alla nivåer. Toppstaven Oneway Diamond Storm Premio är den bästa jag har åkt med: enligt mig styvare, lättare och bättre pendel än Skigos, KV+ och Kompardells toppmodeller. Även bättre än Swix tidigare toppmodell CT1.

Hur Oneways bästa stav står sig jämfört med Triac – Swix nya värstingstav som kom förra året – vet jag inte. Eftersom jag aldrig har testat den. Men jag har i alla fall egna bildbevis på att Hellner böjde Triacen i helgen. Han är i o f s ganska stark. Daniel Rickardsson åkte på Swix-stavar förra året, men har nu gått över till Oneway.

Jag skejtade förresten en timme av gårdagens 2h-pass igår med Hellner och Rickardsson. Trots att de slog mig med ungefär 2,5 minut i 15 km-tävlingen i lördags gick det fint att hänga med i distansfart. Det var verkligen inspirerande!!! Landslaget är också kvar här i Bruksvallarna på läger och de förstår nog inte vilka stora förebilder de är för oss dödliga. Rickardsson sade att han kanske kör Vasaloppet, men det beror på den totala världscupen och han beslutar sig efter Tour de Ski. Han skulle kunna åka bra mellan Sälen och Mora, men han skulle inte vinna. Petter Northug vinner Vasaloppet!

Marcus Hellner

Marcus Hellner

Daniel Rickardsson

Daniel Rickardsson

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Swix Triac vs Oneway Diamond Storm Premio

 1. Martin Eckervad skriver:

  Härligt Erik!! Grymt inspirerande att få åka med stjärnorna. Glömmer aldrig när jag som 14 årig gled in på sista rullen bakom mitt favorit team i cykel. Postgirot startade i Huskvarna och jag hade köpt samma tröja som teamet och passade på under uppvärmingen att få vara med om känslan att vara proffs. Ställde mig en bit ifrån teamet efter min snikrunda och njöt. Att det sedan kom fram miniidoler och ville ha autografer av mig gjorde inte saken sämre 😉 Jag skrev för glatta livet!!!

 2. LÖWET skriver:

  Det är så jag känner det när jag tränar med dig 🙂 Förövrigt så har det varit riktigt fina förhållanden för barmarksträning i Borran de senaste veckorna…och snart går det att åka skidor!

 3. Olle skriver:

  Åkte just 1 h klassiskt på en 300 m-slinga konstsnö på Borås Skidstadion.
  Nästan bättre förutsättningar här än i Brux…

 4. Precis som Löwet säger så är det grymt inspirerande att få åka runt med dig också, so I know the feeling! Ska bli kul när snön kommer ut i Borås, I´l be there!

 5. aleandrowest skriver:

  Kom hem och böj dina Premio uppe på skidstadion Erik;) Kommer du hem till helgen?

  • Erik Wickström skriver:

   Jag kommer hem på söndag, så jag får vänta med böjandet till nästa vecka 🙂 Såg på några bilder att det ser fint ut på skidstadion i Borås!

Kommentarer är stängda.