Skidspåren i Borås – 620 m fina spår!

Efter två dagars helvila har jag nu testat skidspåren på Borås Skidstadion. Peder Öberg och de andra har verkligen gjort ett hästjobb med den (under presenning och sågspån) sparade konstsnön. De ska ha en stor eloge för den lite bruna, men stenfria slingan! Spåret var 620 meter enligt min GPS då jag körde maxat yttervarv. Det blev en timmes lugn stakning i min nya tävlingsdräkt från Atomic. Ida var också med och åkte 40 min i fin stil!

Det var två kenyaner som gjorde skidpremiär idag. Jag har en liten fetisch för skidåkare från barmarksregioner så jag kunde inte låta bli en filma en 20 s-snutt och ta några bilder. Efteråt pratade vi lite grann och det var intressant att höra hur han hade hittat hit som utbytesstudent på Högskolan i Borås.

Skorna torkas på gröna mattan innan det blir åka av.

Skorna torkas på gröna mattan innan det blir åka av.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skidspåren i Borås – 620 m fina spår!

 1. Tor skriver:

  Jag har svårt att bestämma mig om det är värt att åka till Borås eller inte. Eftersom det är min första säsong är jag naturligtvis väldigt sugen på att åka på snö men vet inte om jag vågar riskera mina nya skidor…

  Hur vallar man i ett sånt här före?

  Blir lite besviken på kenyanen – trodde att dom var snabba. 😉

  • Erik Wickström skriver:

   Än så länge funkar hyfsat fina skidor. Spåret är brunt, men det är än så länge inga stenar. Klister gäller för de som inte har Atomic Skintec 🙂

Kommentarer är stängda.