Inställd tävling – kulpass med Rickard Bergengren

Det är mycket naket på bloggen idag

Det är mycket naket på bloggen idag

Det blir ingen tävling i Borås på söndag. Det extremt milda vädret har förvandlat den 600 meter långa slingan med sparad konstsnö till bajs ungefär. I tisdags var spåren jättefina, men efter två dagar med +8 grader, regn och vind hade läget försämrats avsevärt.

Jag ringde pistmaskinsförare Peder Öberg igår och han var bara positiv: “Även ifall med inte blev något BSK-rännet i år så har vi lärt oss massvis om att lagra snö. Nästa år kommer vi spara ännu mer snö och på ett ännu bättre sätt”. I like!

Svettiga pojkar
Skåningen Rickard Bergrengren, som fått jordens spons från Pölder, är på besök i Borås onsdag till söndag. Han skulle ha åkt skidor, men det ville sig ju inte riktigt. Igår körde vi ett gemensamt pass i min lägenhet med SkiErg och trainer (stationär linjecykel) om vartannat. För mig såg passet ut så här: 10 min lugn cykel, 10 min lugn SkiErg, 5000 m SkiErg max (medelpuls 168, maxpuls 178), 10 min SkiErg lugnt, 20 min cykel lugnt. Det var en jätterolig träningsform och Rickard och jag var lyriska efteråt.

Rickard inledde passet med att dra 18,2 sekunder på 100 meter. Bra jobbat!

Rickard inledde passet med att dra 18,2 sekunder på 100 meter. Bra jobbat!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Inställd tävling – kulpass med Rickard Bergengren

 1. Fia skriver:

  Trist men väntat med tävlingen. =( Får väl bli ett långpass på tröghjul i helgen istället…
  Låter ett riktigt gött träningspass ni kört! Jag är nyfiken på vad ni har för motstånd på SkiErgen när ni kör hundringar eller femtusingar? (Jag har fortfarande mitt bästa resultat hittills på motstånd 10 på 100m och tycker inte att det borde vara så?)

  • Erik Wickström skriver:

   Jag kör motstånd 6 på tusingar och femtusenmeterstest (bara nu jag testade motstånd 10). På 100 meter är nog motstånd 8 bäst för mig. Egentligen är det nog typ 5:an i starten och 10:an i slutet om man skaffar sig en person som växlar åt en, men det känns fuskigt.

 2. aleandrowest skriver:

  Riktigt härligt att passet är taggat “bar über”. Det behövs mer sådant i höstmörkret!

 3. Bar uber är nice! Tack för ett riktigt grymt pass! Inga dåliga intervaller man kan få till på trainer och Skierg, med lite bra musik och peppande snack så går allt bara fort och är hur roligt som helst!

 4. Joah Carlson skriver:

  So sad to hear about the snow but really glad you guys turned to the SkiErg for a good ski workout! We got about 10 inches of snow in Vermont USA, but it will melt away in a few days:(

Kommentarer är stängda.