Kl. 04.30

Filosofer diskuterar ofta vad det innebär att vara människa. Här är mitt inlägg i debatten: klockan 04.30 en fredagsmorgon i åtta plusgrader och pissväder då det borde vara full vinter är man inte människa.

Så här såg Jonas Colting och jag ut sommaren 2003, innan vi kände varandra. I helgen kör Jonas sin fjärde Ulraman på Hawaii. Jag hoppas han segrar!

Så här såg Jonas Colting och jag ut sommaren 2003, innan vi kände varandra. I helgen kör Jonas sin fjärde Ulraman på Hawaii. Jag hoppas han segrar!

Men när jag satte mig på tåget kl. 05.07 kändes det genast bättre. Man kan säga vad man vill om SJ som företag, men jag tycker verkligen tåg är fantastiskt. Jag får alltid mycket gjort och känner mig nöjd i en tågstol. Man slipper allt “brus” och man kan slappna av: inget som behövs diskas eller tvättas, liten risk att man småäter för mycket och tankarna är mer samlade. Nackdelen med tågresorna är att dom är för korta, jag tycker alltid att man kommer fram för tidigt.

Idag har jag två möten i Stockholm och kommer hem till Borås igen ikväll. Ett av mötena är hemligt (!) och det andra är redaktionsmöte för nästa nummer av Vasalöparen. Någon gång har vi tagit det per telefon, men med fyra personer i en telefonkonferens blir det inte samma sak. Då köper jag mycket hellre en tur och returbiljett till Stockholm för min veckopeng och träffas IRL. Dessutom är det en perfekt ursäkt för att åka tåg.

Monica Eriksson är ansvarig utgivare för Vasalöparen

Monica Eriksson är ansvarig utgivare för Vasalöparen

Nytt redaktionsmöte för Vasalöparen betyder också slut på min två veckor långa “semester”. Det blir alltid några lugnare veckor efter att tidningen har lämnats till tryck då jag “bara” jobbar med personlig träning, förberedelser för skidskolorna och några andra mindre uppdrag. Jobbet som personlig tränare är det jag prioriterar mest, eftersom det är så vansinnigt roligt. Det är kul med all positiv feedback jag får från mina adepter. För närvarande är det tio stycken som har mig som personlig tränare och alla tar rejäla kliv framåt som konditionsidrottare, vilket är fantastiskt roligt att se och uppleva! Jag tycker att jag lär känna adepterna bättre för varje månad och det gör också att det är lättare att skriva program som utgår från just deras behov och målsättningar.

De här lugnare veckorna, då arbetsbördan för det mesta bara blir 2-3 timmar per dag, brukar jag alltid vara kreativ och få nya idéer. Så även denna gång!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.