Kort och effektivt

Jag hade begränsade träningsmöjligheter igår. Då var det skönt att ändå kunna få en träningsdag på 45 minuter som var jobbig.

Innan frukost sprang jag ner till Onyx (ca 3 min bort) och körde 5000 m roddmaskin på tid med 5 min uppvärming och 2 min nedvarvning. Totalt tog passet 25 min. Tiden på 5000 m blev 18.31 min på motstånd 3. Jag hade 9.18 halvvägs, så avslutningen var bra. Det kändes som jag hade mer att ge, men eftersom jag knappt suttit på en roddmaskin senaste året vågade jag inte gå ut för hårt.

Andra passet blev 20 min SkiErg hemma i lägenheten på motstånd 10 i ganska lugn takt (ca 2.05 min/500 m) med en spurt i maxfart på 10 sekunder varannan minut. Totalt alltså 10 st impulsryck. Efter det blev det turbofart till nattåget mot Östersund.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Kort och effektivt

 1. LÖWET skriver:

  Bra där Erik, men under 18 kan du nog pressa dig med mer roddträning

  • Erik Wickström skriver:

   Ja, det borde gå. Ska jag satsa på motstånd 5 istället?

   Vad har du din gamle roddare gjort? Sub 17 🙂

   • Löwet skriver:

    Nä tyvärr inget sub 17 men sub 18 i alla fall 🙂 Vilket motstånd du skall ha är individuellt och beror på hur man ror. Är man stark och stor väljer man ofta ett tyngre motstånd medans den som är lättare och mindre oftare väljer ett lättare motstånd. För min del hade jag 4 som motstånd men det normala är snarare 3 för lättviktare men det är som sagt individuellt. Anledningen att man inte har så tungt motstånd är för att kunna klara av att hålla upp takten och behålla tekniken vilken kan vara svårt om det blir för tungt. Jag låg oftast i 32-36 takt och det är svårt att ha ett för tungt motstånd ifall man skall orka. Så mitt råd till dig är att du kanske skall höja till 4 men känns det för tungt så är det bättre att ro på 3:an. Blir nästan lite sugen på att gå ner till klubben och dra lite ikväll…men jag drar till Norge istället och åker skidor…

   • Erik Wickström skriver:

    Tack för bra tips! Jag ska nog ner till gymmet i Östersund ikväll och dra några tusingar på motstånd 4.

    Ha det fint i Norge, hälsa Northug och Björgen 🙂

 2. Bexell skriver:

  Det är du och paulo roberto som kan utnyttja en begränsad tid optimalt =)

 3. Johan Käll skriver:

  Rodd är effektivt, går den till motstånd 10 ? Vet du om sträckan/hastigheten påverkas av motståndet ? Jag har alltid förutsatt det, men man vet ju inte !=)

  Fast idag får man ta fram de gamla laggen och se om det går att åka på ängarna =)

 4. Arvid skriver:

  Det ser väl inte ut såhär när du kör roddmaskin?

  http://www.noob.us/humor/workout-fail/

 5. Erik skriver:

  Hej, googlade på SkiErg och hamnade på din blogg. Ska köra Vasaloppet för första gången nästa år och i brist på snö så drar jag i en SkiErg på gymmet. Vore riktigt schyst om du kunde lägga upp en video när du tränar i din SkiErg så en glad amatör får se hur det skall gå till. Du skriver att 2.05 tempo är lugnt, själv sliter jag relativt hårt för att snitta under 2.20 i 20 minuter. Antar att det handlar om både styrka och kondition men även en hel del teknik för att få upp farten.

Kommentarer är stängda.