Så jävla tråkigt

Bilden på Carl-Johan Bergman som jag tog utanför vårt hotellrum 2008 kan tyckas irrelevant för inlägget. Men jag tycker i alla fall att det var riktigt roligt att denna trevliga man fick vinna i Östersund.

Bilden på Carl-Johan Bergman som jag tog utanför hotellet efter vår cykeltur på Mallorca 2008 kan tyckas irrelevant för inlägget. Men jag tycker i alla fall att det var riktigt roligt att denna trevliga man fick vinna i Östersund.

Jag har bara missat typ tre skidtävlingar på 17 år pga sjukdom. Jag har aldrig missat en skidtävling pga skada. Men nu kan det vara  dags, och jag är arg som ett bi. Eller mer som en humla, en jordgeting och ett bi tillsammans. I kubik.

Efter jag hade gjort mina dips vid SM skulle jag gå ned för trappan i ena änden av scenen. Men där stod det en massa folk, så jag valde istället att hoppa ned från den en meter höga scenen. Naturligtvis var jag barfota och naturligtvis dämpade jag landningen dåligt.

Det gjorde rejält ont i hälen och jag haltade lite lätt under söndagen och måndagen. Eftersom jag bara körde ett par mycket korta rodd- och SkiErgpass på måndagen påfrestade jag inte hälen och det blev inte värre, snarare bättre. Men när jag tränade 2 h klassiskt och 1 h skejt på tisdagen i Östersund blev ett helvete.

Förhoppningsvis inte stressfraktur
När jag vaknade idag onsdag hade jag skitont och haltade rejält. Det blev 2 stakpass á 1 timme, klassiskt eller skejt var inte att tänka på.

Jag tar beslut om tävlingarna fredag eller lördag morgon. Hur som helst känns det här jäkligt skitsurt. Jag hade nog inte kunnat träna så mycket den här veckan ändå eftersom jag har tusen journalistgrejer att göra, men att inte få tävla vore bad news. Jag behöver tävlingsvana, testa mina nya skidor på tävling och dessutom är ju loppen det roligaste med skidåkning.

Men mest av allt skäms jag för min klubb. Skadan känns så onödig och jag hade verkligen sett fram emot försvara UIFs färger.

Nu håller jag tummarna för att hälen bara fått en rejäl smäll och inte drabbats av en stressfraktur.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Så jävla tråkigt

 1. Linapina skriver:

  Tråkigt!
  Har någon kollat på det?
  Hoppas på snabb läkning.

 2. Håller tummarna för en stukning, min magkänsla säger att just så är fallet! Du kommer kunna tävla!!

 3. Anna skriver:

  Håller tummarna. Här lärt mig den hårda vägen att det är lika bra att kolla upp att det inte är något allvarligt direkt.

 4. Löwet skriver:

  Tråkigt värre hoppas du blir frisk snart och att snön kommer här i Borran så att vi får köra nga intervaller på stadion

 5. Erik Wickström skriver:

  Tack för uppiggande ord. Jag har inte kollat upp det än, men jag ringde min farbror som är läkare och han tyckte jag kunde vänta några dagar. Blir det inte bättre i helgen får jag nog röntga. Han tyckte jag skulle käka lite antiinflammatoriskt så länge. Det hittade jag i Mattias apoteket (ett skåp i deras kök).

 6. Fredrik skriver:

  Det där vilar du bort på några dagar! Vi håller tummarna för dig. Hur många dips blev det och hur resultatlistan ut?

 7. Mare skriver:

  Har du provat att tejpa foten? Jag trampade sönder fettkudde i hälen och det hjälpte. Gjorde en tejpning mot hälsenan och en framför hälen innan hålfoten.

  • Erik Wickström skriver:

   Tack för tipset. Jag hörde om någon som hade hälsporre och tejpade på ett liknande sätt som du gjorde. Det ska jag pröva nu.

   Kan nog vara så att jag också har pajat en fettkudde, får hoppas att det läker hyfsat snabbt.

 8. Harald skriver:

  god bedring

Kommentarer är stängda.