Dalsland X-country 5 maj 2012

Banprofil Dalsland X-country

Banprofil Dalsland X-country

Jag fick tips om ett nytt MTB-lopp igår: Dalsland X-country i Bengtsfors. Det kördes på prov med ca 100 deltagare i våras, men 5 maj nästa år körs det “på riktigt” för första gången. Det blir 5 mil på en lättåkt, men ganska kuperad bana.

I år körde jag alla sju tävlingar i mountainbikens långloppscup (se epilog här) på en Meridacykel, vilket var hur kul som helst. Nästa år kommer jag inte köra hela cupen, allt för att äktenskapet ska bli långvarigt. Jag kommer att träna och tävla på en ny och värstinghoj i kolfiber från Merida och satsa på tre tävlingar istället. Den ena är CykelVasan, där är jag anmäld. De andra två vet jag inte, men den här tävlingen i Bengtsfors känns lockande. Förutom CykelVasan vill jag åka tävlingar jag inte kört förut. Vi får se vad det blir!

Läs mer om Dalsland XC här: www.dalslandxc.se

Karta för Dalsland X-country.

Karta för Dalsland X-country.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Cykel, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Dalsland X-country 5 maj 2012

 1. orestig skriver:

  Det kommer (förmodligen, ej själv involverad i planeringen) bli en ny MTB-tävling i trakterna mellan Bottnaryd och Jönköping. Vi gjorde en provrunda på den tänkta sträckningen i höstas och det är väl 7 mil totalt. Går delvis på banan som Rallarloppet går på och arras av hallby och bottnaryd… men som sagt, bättre info än så har jag inte, men det är nära “hemma” 😉

 2. Jakob skriver:

  Om Gotland bike battle kommer tillbaka 2012 (hade paus under 2011) så tycker jag du ska cykla det, då kan det dessutom bli en fjärde tävling eftersom det är perfekt för äktenskapet att spendera en vecka på Gotland:)!
  http://www.gotlandbikebattle.se

 3. Erik Wickström skriver:

  Tack för fina tips! Kanske Ida får bestämma tävlingsprogrammet för MTB-säsongen 🙂

 4. Majken skriver:

  Baserat på det huvudsakliga ämnet i bloggen trodde jag först att banprofilen var på ett skidlopp och satte nattvattnet i halsen.

Kommentarer är stängda.