Puls och träningsinstruktioner i glasögonen!

Gosta heter produkten, döpt efter Gösta Holmér som namngav träningsformen "fartlek"

Gosta heter produkten, döpt efter Gösta Holmér som namngav träningsformen "fartlek"

Jag fick ett mejl från Sofia Svantesson igår. Hon var precis som mig med på Mattias Svahn och Staffan Larssons skidläger i Ramsau förra året. Vi har hållit lite sporadisk och trevlig kontakt sedan dess och nu har hon tillsammans med arbetskompisar tagit fram en till SYNes häftig produkt.

Det är ett par glasögon där man kan se puls, fart och till med bli vägvisad (via Google Maps). Man kan även göra förinställda intervallpass. Jag tycker att det verkar hur kul som helst, dels som motivationshöjare, dels för att man slipper att titta på klockan. Jag tror jag skulle kunna tänka mig att ha ett par sådana även inomhus vid t ex spinning och SkiErg.

Nackdelen är att jag undrar hur det fungerar i Borås-regn och Alaska-kyla. Ser man siffrorna då? Och vad skulle dessa glasögon kosta? Kanske inte direkt som ett par Prestige för 49 kr på Statoil. Men som sagt, en riktigt cool produkt verkar det som.

Video som demonstrerar ett träningspass på YouTube

Hemsida för Gosta

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Puls och träningsinstruktioner i glasögonen!

  1. wellnessfight skriver:

    Wow det var verkligen en cool produkt. Men som du säger så kommer brillorna nog kosta pengar och ett par ören.

Kommentarer är stängda.