Helyllejul

Erik, Ida och en gran.

Erik, Ida och en gran.

Oj vad trevlig, kul och mysig jul det blev (och är)!

Så länge svärmor kan se rimmar hon som en gud

Så länge svärmor kan se rimmar hon som en gud

Det känns som en statusuppdatering på Facebook. Allt är gulligull, alla mår bra och ingen rotar fram något otäckt under ytan.

Men faktum är att vi har haft det jättebra här uppe i Östersund. Ida, hennes föräldrar, hennes syster Åsa, Åsas sambo (gift er någon gång…) Mattias, deras son Alfons, Mattias syster Anna Maria, Anna Marias sambo Fredric, Fredrics föräldrar ända från Muodoslompolo och jag var hemma hos Mattias och Anna Marias föräldrar med hund på julafton. Inte lätt att hänga med där.

Mattias håller på att bli med skoter.

Mattias håller på att bli med skoter.

Härligt med snö
Men med mycket god mat, trevligt sällskap, rolig julklappslek och len snaps var alla glada och nöjda. Med risk för att bli lite väl blödig så måste jag säga att egotrippar och utmärkelser står sig slätt mot traditionella tillställningar med nära och kära. Trygghet är bra grejer. Apropå blödig: jag började i vanlig ordning lipa när jag såg film idag. Först på bion The Stig-Helmer story och sedan på DVDn Up in the air. Tårar kommer med åldern.

Annars har jag åkt mycket skidor, mest stakning pga hälen. Det har varit toppen och det är skönt med snö då Borås bjuder på pissväder. Ida och jag utklassade även Åsa och Mattias på Sverigespelet. Vi har fått hälsa på Anna Maria och Fredrics hus på Frösön. SKITFINT och stort och fyllt av god fika. Ida och jag blev hussugna.

Idag ska Uusi och jag skejta några skär på förmiddagen, sedan bär det av till Matfors efter lunch. Efter det kommer Ida och jag vara i Långberget med totalt tio kompisar 27 dec – 1 jan. Då ska jag syna Jochen Gustafssons stuga och diagonala på spåren där SM-femmilen avgörs 1 april nästa år.

"Ungdomarna" på julafton. Det kändes konstigt att ligga i ett sådant våldsamt lä vad gäller idrottsmeriter på ett julfirande. Från vänster: Erik, Fredric Uusitalo (4:a JVM, 42:a Vasaloppet), Anna Maria Nilsson (2:a WC-tävling skidskytte), Ida, Mattias Nilsson (3:a WC-tävling skidskytte, 27:a Vasaloppet). Liggandes: Åsa. Ja, livet är självklart en tävling!

"Ungdomarna" på julafton. Det kändes konstigt att ligga i ett sådant våldsamt lä vad gäller idrottsmeriter på ett julfirande. Från vänster: Erik, Fredric Uusitalo (4:a JVM, 43:a Vasaloppet), Anna Maria Nilsson (2:a WC-tävling skidskytte), Ida, Mattias Nilsson (3:a WC-tävling skidskytte, 27:a Vasaloppet). Liggandes: Åsa. Ja, livet är självklart en tävling!

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Helyllejul

  1. Orestig skriver:

    Jag kan meddela att det ser lite svårt ut med att prova sm-5 milen. Är i långberget nu och det är tunt snötäcke och genomslag. Bara 2 spår öppna. Dessutom mycket skit i spåren efter Dagmar. Prognosen inte heller så lovande kommande dagar. Det är dock betydligt mer snö än i jkpg.

Kommentarer är stängda.