Intersportloppet 2012 the story

Jimmie Johnsson i Vasaloppet 2010

Jimmie Johnsson i Vasaloppet 2010, som är dagens bildtema. Ida och far har tagit bilderna. Numera tävlar Jimmie för Axa SC.

Resultat Intersportloppet kommer här: (Jimmie Johnsson 1:a, Joakim Engström 2:a)

Dagens vallatips: skit aldrig i att pulvervalla dina skidor när det snöar och det är långlopp.

Adam Steen i Vasaloppet 2010. Vad gör han?

Adam Steen i Vasaloppet 2010. Vad gör han?

Intersportloppet 2012 blev en sällskapshistoria med en ca 20 mannaklunga fram till mindre än en mil kvar eftersom det snöade och det gick trögt att ligga först. Jag tog täten och var först under vägundergången efter ca 8 km. Tyvärr var det inget spurtpris där och det skulle vara bättre att vara först i mål. Men ändå, jag tyckte det var häftigt att ligga i spets!

Jag kände tidigt att mina skidor inte gled som de andras. När jag tittade på väderprognosen innan jag skulle valla så såg det ut att bli -15 grader och ingen nederbörd. Så jag skippade att lägga på högfluorpulver. Istället lade jag två lager Start HF80. Men tyvärr var luftfuktigheten skyhög och det började till och med att snöa. Aj då. Det skulle verkligen ha behövts puder på skidorna. Fästvalla lade jag tre tunna lager fram till 0,4-markeringen, vilket var lagom.

Vi tar Jimmie Johnsson från Vasaloppet 2010 en gång till. Han är ju så snabb i år. 2:a i Jizerska, 1:a i Grotfallsrundan och nu 1:a i Intersportloppet.

Vi tar Jimmie Johnsson från Vasaloppet 2010 en gång till. Han är ju så snabb i år. 2:a i Jizerska, 1:a i Grotfallsrundan och nu 1:a i Intersportloppet.

Formen är trots allt fortfarande mycket god
Det är alltid tråkigt att klaga på sina skidor, men jag kände mig i jättebra form och vet att även om det här resultatet inte var något att skriva hem om så känner jag att jag håller en jämn och hög nivå. Hela veckan har det känts bra och så även idag. Men i nedförsbackarna och i lättåkta partier var det kämpigt…”Tungt utför”, som Hellner sade en gång.

Jag släppte med några kilometer kvar och blev sista av 16 stycken som alla var inom 1 min efter segraren. 17:a man var över 3 min efter. I slutet blev jag bland annat ifrånåkt av Adam Steen, som kommer åka fortare och fortare i vinter. Den lille söte cyclocrosspojken. Adam är kul och trevlig och behövs som en frisk fläkt i skidsverige.

De som stakade i tätklungan var Jimmie Johnsson (klassiska skidor), Håkan Löfström (skejtskidor) och en norrman.

Innan och efter start hängde jag med min boråskompis Mattias “Z” Carlzon och hans tjej Carola. Tack för trevligt sällskap och skjuts i Volvon!

Håkan Löfström i Vasaloppet 2010.

Håkan Löfström i Vasaloppet 2010. Numera tävlar han för Årsunda IK.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.