Boråsmästerskapen 2012 the story

Kul att få vinna i UIFs färger

En seger är alltid en seger. Jag gillar att vinna, även ifall det bara är en lokal tävling. Det är något visst med att stå överst i resultatlistan, nästintill roligare än att stå överst i startlistan.

Efter helgens Intersportlopp utan pulvervalla satsade jag hela vallabudgeten på Boråsmästerskapen istället. Med Olso Sportslagers Alfapulver och två Red Creek-rillers (1 mm och en för 0 till -10 grader) stakade jag mig runt på mina skejtskidor i fyra minusgrader.

Varvet var 950 m (enligt min GPS) och vi i H21 körde 6 varv på den relativt flacka banan. Redan innan start kände jag att den goda formen håller i sig och jag kände mig stark hela vägen med bra tryck i stakningen. Medelpulsen blev 165, max 175 (min max är ca 185-190). Komplett resultatlista finns här. Så här såg pallen ut i H21:

 1. 15,31 min Erik Wickström
 2. 16,09 min Mattias Claesson (han med snygg TV-pausbilds-t-shirt)
 3. 16,31 min Stefan Nordlander (en av Team Arkmeks stoltheter)

Martin Josefsson tog bilderna. Tack! Ikväll ska han och jag ta med våra brudar till Restaurang Villastaden i Borås. Det var vår julklapp till damerna. Jag har spanat in ett Amaronevin på vinlistan, så jag ska titta i bankboken om det finns möjlighet att njuta av det bästa med Italien.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Boråsmästerskapen 2012 the story

 1. Magnus skriver:

  Hej Erik, läser att du kombinerat 2 st rillers i detta lopp. Jag är nybörjare på det.. men varför kombinerar man både rak och julgrans riller i -4 grader? Vilken riller lägger du först raka eller julgran? Må gott & lycka till under säsongen. // magnus

 2. Niklas skriver:

  Julgran först och sen rak va? Jag har skaffat en RC rak 1 mm. Tyckte skidorna gled bättre första gången jag använde den. Lite lurigt det där med hur hårt och hur mycket man ska köra med den.
  Du får skruva ett inlägg om rillning nu Erik;)

 3. Erik Wickström skriver:

  Jag är ingen struktur- och vallaexpert. Jag får återkomma när jag lärt mig lite mer 🙂

Kommentarer är stängda.