Fulskidor i Stråkenloppet?

Stråkenloppets skottningslag

Stråkenloppets skottningslag

Olle och åkte till Mullsjö idag och klämde tre varv på banan som Stråkenloppet ska avgöras på. Det blir en 8,5 km-bana med ganska lätt kupering, dock en ganska rejäl backe i början av slingan, så jag kommer nog att åka med fästvalla. Banprofil läggs snart ut på arrangörens hemsida.

Förutsättningarna är inte direkt skitbra. Mullsjö hade mest snö i Sverige under en period förra året, med ett över 1 meter tjockt snölager. Nu är det mindre här på gränsen mellan Småland och Västergötland än vad det är i Borås. Typ 10 cm.

Banan går i stort sätt enbart på golfbanan där det är gräs, så då är det ganska lugnt, men vid vägövergångarna och de korta sträckor banan går på grusvägar är jag orolig för skidorna. Hur som helst är det ganska coolt och retro att man skottat hela banan. Det blir två ”platåer”, ett spår på varje platå.

Jag är orolig för vägövergångarna.

Jag är orolig för vägövergångarna.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, Träning och märktes , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fulskidor i Stråkenloppet?

  1. Majken skriver:

    Glad jag såg det här innan vi satte igång med vallning av finskidorna! Tusen tack för info Erik!

  2. Erik Sandberg skriver:

    Funderar lite över glider till Stråken. Vid Ihoppskottad snö kanske det passar bättre med glider för gammal grov snö, eller?
    / Erik

Kommentarer är stängda.