Mina lopp i Worldloppet

Så här såg jag ut inför start i Tartu 2009, då jag skidade in ca 40 min efter täten. Det var jobbigt, eftersom jag varken tränat rullskidor eller skidor på flera år. Men säsongen efter det tränade jag lite skidor igen (ej rullskidor) och sedan förra säsongen är det rejäl satsning som gäller.

Så här såg jag ut inför start i Tartu 2009, då jag som journalist skidade in ca 40 min efter täten. Det var jobbigt, eftersom jag varken tränat rullskidor eller skidor på flera år. Men säsongen efter det tränade jag lite skidor igen (ej rullskidor) och sedan inför förra säsongen är det rejäl satsning som gäller.

Worldloppet är en serie långlopp runt om i världen. Några av tävlingarna i Worldloppet utgör FIS Marathon Cup, en cup som håller på att förlora betydelse nu är Ski Classics är mer prestigefullt. Nästa år kommer förmodligen varken Vasaloppet eller Birken vara en del av FIS Marathon Cup.

Dessa tävlingar i Worldloppet har jag på mitt samvete (som svar frågan från min stora groupie “Snart H35 Palmer”):

Vasaloppet 2001: 122:a
Vasaloppet 2010: 133:a
Vasaloppet 2011: 52:a
Engadin Skimarathon 2000: 288:a
Engadin Skimarathon 2001: 153:a
Birkebeinerrennet 2004: 58:e
Birkebeinerrennet 2005: 33:a
Tartu Skimarathon 2009: 179:a
Dolomitenlauf 2010: 30:e
Jizerska Padesatka 2011:
24:a
Jizerska Padesatka 2012: 29:a
Marcialonga 2011: 42:a
König Ludwig Lauf: 41:a

Harald Aas och jag som VIP-gäster vid Dolomitenlauf 2010.

Harald Aas och jag som VIP-gäster vid Dolomitenlauf 2010. Vi turades om att intervjua folk och att fota. Han åkte det klassiska loppet på lördagen, medan jag åkte skejten (huvudloppet) på söndagen.

Nu har jag två lopp kvar, varav ett måste vara på en annan kontinent. Ett tag funderade jag på att köra La Transjurasienne eller Finlandia nästa år, för att avsluta med en resa till American Birkebeiner säsongen efter.

Men jag kommer kanske att vänta ett decennium med de två sista tävlingarna. Förmodligen kommer vi i Ulricehamns IF att gå in för Ski Classics istället. Vilket känns helt rätt. Det är en härlig klubb som satsar rätt!

Ett resultat från FIS Marathon Cup, i ett lopp som inte ingår i Worldloppet:
La Sgambeda 2010:
41:a

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Mina lopp i Worldloppet

  1. Tor skriver:

    Jag har aldrig förstått mig på namnet “Worldloppet”. Borde det inte vara World Race, Världsloppet eller nåt liknande?

  2. Snart H35 Palmer skriver:

    Erik wickström levererar som vanligt. Worldloppet ++++…Erik är för konditions media vad Fredrik Virtanen är för kultur/nöjes media..respekt

Kommentarer är stängda.