iPhone-stakning med Team Xtra Personnell

Kul pressmeddelande nedan. Jag själv skulle nog inte vara någon höjdare, beroende på att jag aldrig har spelat något spel på en mobiltelefon.

Bemanningsföretaget Xtra, som sponsrar det norska proffsskidlaget Team Xtra personell där bland andra bröderna Aukland ingår, lanserar nu en app för att träna och tävla i stakning. Appen är till för skidfantaster i alla åldrar, och allt den skidsugne behöver göra är att greppa iPhonen i handen och staka loss – utan vare sig stavar eller skidor. Målet är att staka så många meter som möjligt på 60 sekunder. Tävlar gör man antingen mot sig själv, polarna, eller proffsen.

Lagom till finslipningen inför Vasaloppet finns nu världens första stak-app att ladda ner. Appen är gratis genom App Store och heter “Team Xtra personell – Country Ski Challenge”. Stak-appen är utvecklad för att kunna mäta effektiviteten i den tävlandes stakningsteknik, och kräver ingen utrustning mer än den egna iPhonen.

Jörgen Aukland

Jörgen Aukland

Bra stakning kräver såväl kraft och teknik som timing. ”Team Xtra personell – Country Ski Challenge” mäter därför det kombinerade utförandet av dessa tre färdigheter då användaren för handen från bröstet till höften i stakningsrörelsen. Själva spelet går sedan ut på att staka så långt som möjligt på 60 sekunder. Efter fullföljt åk kan app-användaren välja att dela resultatet med vännerna på Facebook.

En som givetvis testat den nya appen är Team Xtra personells stakningsspecialist Anders Aukland, vars nuvarande app-rekord ligger på 340 meter:

− Det här var väldigt roligt! Appen är realistisk, och precis som i skidspåret är det uppenbart att övning ger färdighet. Kombinationen av kraft och teknik är nyckeln till framgång. Och jag är säker på att många kommer att uppskatta stak-appen oavsett om det gäller en interntävlig på jobbet, eller som ren förströelse för den som gillar att följa skidtävlingar på tv, säger Anders Aukland.

”Team Xtra personell – Country Ski Challenge” är gratis genom App Store och kan laddas ner här.

Stak-appen fungerar med alla iPhonevarianter. Den som har iPhone 4S kan via AirPlay eller Apple TV se sitt eget lopp på tv:n, vilket ger ännu bättre möjligheter att finslipa stakningstekniken ytterligare.

I Team Xtra personell ingår, förutom Anders och Jörgen Aukland, även svenske Jerry Ahrlin, samt Simen Östensen. Följ Team Xtra personell på hemsidan och på Facebook.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Skidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.