Västgötaloppet/Ulricehamnsloppet 2012 the story

Prispallen idag. Jag har fått prispengar två dagar i rad. Det känns lyxigt!

Prispallen idag. Jag har fått prispengar två dagar i rad. Det känns lyxigt!

Resultat Västgötaloppet/Ulricehamnsloppet 2012 kommer här.

TACK ALLA I PUBLIKEN! Jag kände mig som en publikfavorit i dagens Västgötalopp/Ulricehamnslopp. Massor med hejarop på golfbanan värmde extra i det strålande solskenet.

Mitt upplopp

Mitt upplopp

Synd bara att jag inte kunde vara med och göra upp om segern. Loppet bestod av fyra varv på en milbana, som till 2/3 gick på golfbanan och 1/3 på elljusspåret. Efter 4 km med avvaktande åkning satte veteranen Peo Svahn in en stöt och då var det bara jag och Markus Jönsson som hängde med. Jag tyckte det gick ganska lätt att hänga med uppför, men jag hade problem att hänga med på det med lättåkta partierna. Efter ca 8 km fick jag släppa i en nedförsbacke.

Sedan åkte själv resten av loppet. Jag höll jämn och bra fart i 3 varv och med en mil kvar låg jag mindre än en minut efter. Men på sista varvet tappade jag en del och i mål var jag ca 2 min efter segraren Markus Jönsson, som spurtade ner Peo Svahn. De två var för bra för mig idag.

Jag stakade hela loppet, som hade en totalstigning på 600 meter enligt en klubbkompis Polarklocka. Det tyckte jag gick bra och jag hade nog gjort likadant och jag kunde välja igen.

Återigen, tack publiken! Och självklart även Ulricehamns IF för fantastisk service. Jag är nöjd med 3:e-platsen, Jönsson (9:a som bäst i Vasaloppet) har jag bara slagit en gång på långlopp och Svahn (15:e som bäst i Vasaloppet) har jag aldrig vunnit över. Så jag gjorde vad jag skulle. Snygge-Marcus på fjärdeplatsen var 42:a förra året i Vasan.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Detta inlägg publicerades i Skidor, Träning och märktes , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.