Sliten

Prisutdelning efter Huskvarnaloppet. Kungen Micke fick mest applåder.

Prisutdelning efter Huskvarnaloppet. Kungen Micke (liggandes) fick mest applåder. Notera även Per Orestigs grymt snygga Team United Bakeries-dräkt.

Jag känner mig sliten. Förra veckans tre tävlingar, varav två i skejt, tog hårt på benen. Huskvarnaloppet förra tisdagen avgjordes bara två dagar efter König Ludwig Lauf och jag var inte fullt återhämtat i benen. Att staka ett långlopp är ofta jobbigare för benen än för armarna pga det statiska arbetet.

Och jag var inte beredd på att skejt skulle vara en sådan mjölksyrafest. Jag har tränat mycket lite skejt och cykling i år jämfört med tidigare och jag har helt enkelt tappat en del styrka i underkroppen.

Varfär är alla sorter från Gäsene Ost som jäkla goda på Dala Järnas knäckebröd?

Varfär är alla sorter från Gäsene Ost som jäkla goda på Dala Järnas knäckebröd?

Ingen cup
Så förra veckan och nu känner jag mig lite seg, vilket jag fick erfara igår i Ulricehamn. Emil Ekman, Markus Jönsson och Marcus Johansson akterseglade mig rejält vid K-intervallerna på elljusspåret. De körde 7 st 5 min-intervaller med kort vila, men jag nöjde mig med 4 st.

Jag är egentligen inte jätteorolig, för jag vet att det kan vända ganska snart. Men jag har i alla fall bestämt mig för att inte köra Sverigecupen i Ulricehamn, som tidigare var tänkt. Det känns tråkigt mot min klubb att inte åka på hemmaplan, och att inte anta min kompis Jochen Gustafssons utmaning på skejten. Jag känner dock att 30 km K och 10 km F på tuffa banor bara skulle försämra min form och ge självförtroendet en törn. Därför blir det istället Skinnarloppet, Bessemerloppet eller vila. Förmodligen Skinnarloppet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Sliten

 1. Anders skriver:

  Nu blir jag nyfiken – “pga det statiska arbetet” … jo, att det är statiskt förstår jag ju, men jag tycker det låter obegripligt att “arbetet” att i princip bara stå och gunga lite på benen skulle vara jobbigare än att hålla emot allt jobb som mage och rygg utför. Dvs. det som armarna gör.

  • Erik Wickström skriver:

   Jag vet, det känns lite motsägande. Men jag vet andra som upplevt samma sak. Martin Larsson, Arvika IS, berättande en gång om hur han var helt slut i benen efter att ha kommit till final i en sprinttävling då han körde ovallat (4 heat).

 2. orestig skriver:

  Det är väl inte så konstigt att du blir trött i benen av stakning? Att kalla det statiskt däremot låter fel, snarare en väldigt dynamisk rörelse. Upprepade benböj där du måste accelerera din kroppsvikt uppåt, och dessto högre frekvens i stakningen, dessto högre acceleration för att snabbt komma till upprätt position == mer kraft, F=m*a. Så skulle jag snabbtolka det, kan ju sätta sig ner och tänka lite också så kanske man får lite fler aspekter på rörelsen.

 3. Oskar skriver:

  Jaha…nu kommer man till Borås för att köra Ymerloppet….så flyr du fältet….rädd för petit-förlust?

  • Erik Wickström skriver:

   Jag tänkte åka till Sveriges skinn-centrum för att ta revansch på min sekundförlust från förra året. En petit-förlust till mot dig står ju inte direkt överst på önskelistan 🙂
   Ida är kvar i Borås ifall du vill ha kaffe med opastöriserad mjölk!

   • Oskar skriver:

    Jag har redan vunnit 2 renskinn så Skinnarloppet behöver jag inte köra mer. Men det var ju kul förra året. Lite kallt kanske. Men känslan i sista kurvan och upp på upploppet var obeskrivlig 😉
    Dags för ett Sthlmsbesök snart kanske…jag flyttar till ett petit-hus i Kallhäll nästa helg. Du är varmt välkommen på hockeyspel och kaffe!

Kommentarer är stängda.