Synträning istället för glasögon säger Ann-Marie Näslund

Jag gjorde en artikel om fruktarian Ann-Marie Näslund i septembernumret av Vasalöparen förra året (se gammalt utkast av pdf:en här och notera hennes FRUKTansvärda uppladdning inför Vasaloppet). I veckan fick jag ett mejl av Ann-Marie som handlade om något helt annat. Naturligtvis frågade jag om jag fick publicera mejlet och fick det här svaret: “Ja, du kan lägga upp det! Glömde att säga att i år åker jag öppet spår helt utan glasögon o linser och ser knivskarpt! 🙂 ”

Hej Erik!
Här kommer en “ny” berättelse. Vad tycker du?

Under 38 år har jag burit glasögon för korrigering av närsynthet med astigmatiskt brytningsfel. För ett par år sedan upplevde jag att ögonen var mer ansträngda än någonsin och gick på nytt till optikern. Jag blev föreslagen nya glasögon och dessutom med progressiva glas. Spontant kände jag ett inre motstånd och väckte frågan om det inte går att träna upp synen på något sätt.

Envist har jag sökt information på bred front och förvånades över att det faktiskt finns en hel del dokumenterad forskning, men som inte verkar nå oss vanliga medborgare som har behovet.

Startskottet för min egen träning gick exakt dagen efter att jag hade åkt Öppet Spår Måndag 2011. När jag utmattad vaknade morgonen efter, kommer jag ihåg att jag sa till pappa: Från och med NU kommer jag att börja med synträning för att träna bort min närsynthet.

Några månader senare kunde optiker mäta resultatet och redan då hade mina glasögon blivit alltför starka. Jag hade uppnått ett bra resultat men hade inte kommit i mål. Jag fortsatte att söka och hittade i november 2011 den sista pusselbiten: Leo Angarts synträningskoncept. Denne man reser världen över och håller workshops med stor framgång sedan 16 år tillbaka. Efter att ha rest till Tyskland och deltagit i hans workshop blev det äntligen fart på min synförbättring och jag är nu nere på ca -1.5 (började med V-4.0 resp H 3.25).

Jag har bett honom att komma till Sverige för att hålla sin workshop även här. I april och i maj besöker han för första gången Sverige. www.vision-training.com samt www.naturligsyn.se (den senare har jag själv nyligen har lagt upp). Efter det jag har upplevt, vill jag gärna dela med mig istället för att hålla det hemligt.

Ann-Marie Näslund

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i hälsa, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Synträning istället för glasögon säger Ann-Marie Näslund

  1. Anne skriver:

    Antar att man måste vara rejält målmedveten om man ska lyckas med att träna bort synfel. Är metoden helt idiotsäker eller finns det närsynhetsfel som bara inte går att få bort?

Kommentarer är stängda.