Frost Tape – en ansiktslyftning

Tejp i ansiktet räddade mig i det kalla König Ludwig Lauf. För övrigt gillar jag den här bilden, lucka på en meter till de övriga efter 4,2 km.

Tejp i ansiktet räddade mig i det kalla König Ludwig Lauf. För övrigt gillar jag den här bilden, lucka på en meter till de övriga efter 4 km.

Jag har precis köpt lite tejp från Frost Tape för att skydda ansiktet vid kyla. Det blev i färgerna rosa och gult. Rosa för att påminnas av allt fint i samband med Giro d’ Italia förra året och gult för att det tillsammans med svart är Elfsborgs färger.

Jag har under en tid varit förespråkare av att kleta på vaselin i ansiktet vid riktigt kalla temperaturer. Medan många andra har kört med tejp. Nu har också ställt mig i tejpens hejarklack.

Frost Tape

Frost Tape

Vit och panik
Det var inför starten i König Ludwig Lauf. Det var typ -22 grader på morgonen och vi testade skidor, med vaselin i mitt tryne och tejp i de andras. När vi kom in i Ekmans Fodax-buss för att värma oss strax innan start säger Samuel Norlén med myndig röst (är man 203 cm lång blir rösten automatiskt myndig): “Hörru Wickström, du är helt vit i ansiktet”.

Jag fick panik och torkade bort all vaselin och tejpade sedan fejan. Sedan frös jag ingenting. Så efter det så håller jag mig borta från vaselin. Att jag sedan valde att köpa Frost Tape istället för en budgetvariant på den lokala sporthandeln kanske var lite overkill, men nu känner jag mig i alla fall redo för temperaturer under -20 grader.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Träning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Frost Tape – en ansiktslyftning

  1. Håkan T skriver:

    Jag har lärt mig att feta krämer typ Vaselin är farligt att ha i låga temperaturer. Det bildas ett vattenskikt mellan krämen och huden som sedan fryser och då kan man få allvarliga frostskador! Såg även att det var ett av tipsen mot kyla i senaste Vasalöparen varav jag blev lite förskräckt 🙂 Därav ditt vita tryne!! 🙂

  2. Håkan T skriver:

    Jag är ingen expert men fick lära mig det på en föreläsning. Men ditt vita tryne på König Ludwig Lauf torde ju vara ett bra bevis på den teorin? Det där med Vaselinet som inte bildar vattenskiktet låter intressant! Forska vidare på det så får du väl gottgöra det i nästa nr 🙂

  3. Oskar skriver:

    Vaselin måste användas med måtta…lägg inte på ett tjockt lager.Bara så man blir sådär göttigt bratt-flötig. Har inte testat tejp men för mig funkar vaselinet kanon.

  4. Jag gillar att du är så strålande glad när du är om alla, tittar in i kameran med ett stort leende!!

Kommentarer är stängda.