Tobias Westman gör fettsugning?

Marcus Johansson (2:a), Tobias Westman (1:a) och Erik Wickström (5:a). Även i fall jag inte kom först i mål vann jag i a f tävlingen i att se gladast ut efter målgång.

Marcus Johansson (2:a), Tobias Westman (1:a) och Erik Wickström (5:a) efter Landsjön Runt i våras.

Rullskidsikonen Tobias Westman ringde mig igår och var lyrisk över att han kört årets första riktiga träningpass, vilket i hans värld betyder rullskidåkning. Så här sätter han själv ord på det:

Nu var första riktiga träningspasset avklarat i år. Casco-hjälm,  -solglasögon och Eagle-sport rullskidor. Istället för Casco-skärm och längdskidor.

Inte sedan Rollsborundan har man kunnat träna riktigt riktigt. Rullskidor hårda intervaller i Sävedalen är idag nu avklarade. Såg nu att man var ca 15% sämre på intervallerna än innan VM. Om man nu skulle få för sig att åka Vasaloppet så kanske det skulle räcka med en veckas riktig träning för att kunna åka anständigt igen. Med 3 kg övervikt kanske man kan bränna bort på en vecka hård träning. Eller annars kanske man skulle kunna fettsuga sig några kilo (Annars kanske man rullar fram) Snart är de riktiga tävlingarna här. Det blir skönt att skippa de tjocka kläder för att slippa frysa.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Träning. Bokmärk permalänken.