Smoothies för sjuklingen

Ida är snäll och gör smoothies på massa konstiga bär åt mig på mornarna nu när jag är sjuk.

Ida är snäll och gör smoothies på massa konstiga bär åt mig på morgnarna nu när jag är sjuk.

Det är väldigt annorlunda att vara sjuk. Jag har legat i sängen flera timmar varje dag den här veckan. Det är inte roligt, särskilt inte med hög feber. Men samtidigt ganska behagligt. Jag har haft ganska låg arbetsbörda denna vecka, så när jag dessutom inte tränar har jag tid till allt möjligt.

Film
Bland annat gick åkte jag till ICA Maxi och hyrde Apflickorna. En fantastiskt bra film om…identitet som gjorde mig nöjd på förmiddagen. Långa klipp, liten rollista, okända skådisar och oförutsägbar (utan att syssla med återkommande tvära kast). Som vanligt tyckte jag filmen var för kort. Jag tycker nästan alltid filmer är för korta, i alla fall dramer.

Bok
Jag håller också på att läsa Sverker Sölins “Kroppens geni: Kroppens geni : Marit, Petter och skidåkning som lidelse”. Snyggare språk har jag aldrig bevittnat i en bok om längdskidåkning. Han skriver både om sin egen skidåkning och inifrån det norska landslaget. Författarens kärlek till sporten lyser igenom på ett självklart och naturligt sätt. Och hans research imponerar. Helt klart läsvärd. Det skulle vara intressant att träffa denne Sverker Sörlin, född 1956 och professor i miljöhistoria.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Mat och dryck, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Smoothies för sjuklingen

 1. Marie Schörling skriver:

  Hej igen
  Sverker Sörlins bok är underbar oxh fick också strålande recenssiner när den kom ut, Årets bästa idrottsbok, tyckte många recensenter.
  På min favvo- film-lista finns
  – Apocalypse Now, Redux, 194 minuter
  – Fanny och Alexander, normalversionen 183 minuter. ( men den långa versionen som tog en heldag att se på biografen är nog en 6-8 timmar)
  – Gudfadern- boxen, 168+192+163minuter
  Och nu talar vi film av högsta kvalitet!

  När Du rehabiliterar Dej kan Du glädjas åt all skidkunskap och glädje Du gett till oss, Dina elever.
  Träffade en av dem igår på skidststadion ( det var han som skrev om mental träning häromdagen), han har blivit en strålande duktig skidåkare! Där får Du nog passa Dej.
  Tillfriskningskramar från Marie
  PS var det inte ett vinglas jag såg, med Smoothie???

 2. Dick Magnusson skriver:

  Första gången jag kommenterar här, Erik, men följer bloggen med stort nöje. Och i denna första kommentar ska jag skryta med att jag använde mina resurser inom akademin till att ordna ett sk “Högre seminarium” på min avdelning med just Sverker Sörlin där vi diskuterade Kroppens Geni. Helt otroligt att det gick att ordna, men det var ett grymt roligt och intressant seminarium!

  Hoppas du piggnar till och gör en supervasa!

Kommentarer är stängda.