Illa inför Vasaloppet

Mora-Nisse trivs med sina kusiner i stugan.

Mora-Nisse trivs med sina kusiner i stugan.

Helvetesförkylningen vill inte riktigt ge med sig. Jag är väldigt sällan sjuk, och ytterst sällan sjuk mer än 5 dagar. Så det här känns naturligtvis allt annat än kul. Måndag till lördag förra veckan vilade jag helt. I söndags och igår tränade jag lätt, men jag blir flåsig direkt och hade Vasaloppet gått i morgon hade jag inte ställt upp.

Men jag ger mig inte, dock med betoning på att hälsan går först. Det blir ett lugnt långpass på 45 km idag och förhoppningsvis ska jag kunna köra ett intervallpass innan söndag. Jag är fortfarande inte 100 % frisk och hade det inte varit för att Vasaloppet avgörs på söndag hade jag fortsatt att vila några dagar till.

Ida virkar djur

Ida virkar djur

Åker på Vasaloppsspåret
Annars är allt väldigt bra! Ida och jag njöt i Moras sol under helgen. Nu bor vi i en av de stugor klubben har fixat i närheten av starten i Sälen. Det är underbart. Ida virkar valar, Mora-Nisse umgås med sina kusiner och jag försöker lista ut livets gåtor.

Jag ska åka olika delar av Vasaloppssträckningen under veckan. Jag gjorde det förra året och upplevde det mycket positivt att lära känna terrängen. Det ger trygghet och nu känns det som hemmaplan hela vägen. Det kan jag verkligen rekommendera som en bra förberedelse. Idag åkte jag från starten till Mångsbodarna, delvis med kazaken Kuanysh Kambarbayev, som bland annat blev 9:a i Finlandia Hiihto i söndags. Han var trevlig och pratglad, men engelskan var lite knackig. Man kunde kunde få svar som överhuvudtaget inte hade något med frågan att göra. Men det gör att samtalen får spännande vändningar.

Soligt på Hemus i söndags

Soligt på Hemus i söndags

David Jansson från Landvetter bor numer i Åre och åker för Sverige stekigaste team: New Sweden.

David Jansson från Landvetter bor numer i Åre och åker för Sveriges stekigaste team: New Sweden.

Skitech

Fredrik Persson på bilden nedan vann det kinesiska Vasaloppet 2008 och är numer ledare för New Sweden.

Han har även utvecklat Skitech, en mycket smart uppfinning för att skydda omgivningen från kladdiga fästzoner. Jag är mycket nöjd med min.

Entreprenören Fredrik Persson ligger även bakom klädmärket Stoneham.

Fredrik Persson

Fredrik Persson

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Illa inför Vasaloppet

 1. Andreas skriver:

  Hej Erik!!

  Jag hoppas att du hinner att bli helt 100 innan söndag, Ska själv åka och du kan väl ge lite vallningstips till oss som inte är där än 🙂 helst fäste!!! Du kan väl avge en rapport efter dagens träning….

  Lycka till på söndag

  Andreas

 2. Johanna Sundström skriver:

  Hej Erik. Hoppas du kryar på dig. TACK för all skidinspiration du ger. En jätte bra och rolig blogg du har!! Hade inte själv åkt några skidor i år förrän mitten av jan. men har fått mycket inspiration tackvare dig. Hur är läget i Mora? Vad tror du om väder och spår inför helgen, funderar på om jag ska köpa en sista minuten:)
  Lycka till med ditt lopp!

  Hälsning Johanna Sundström

Kommentarer är stängda.