Mora-Nisse 1 år

Mora-Nisse fick varma en minitårta när han fyllde 1 år den första mars

Mora-Nisse fick en minitårta när han fyllde 1 år den första mars

Tjockis

Tjockis

Igår var det Mora-Nisses födelsedag. Det var 1 mars förra året som han kom till oss, men egentligen är han lite äldre. Eftersom vi inte vet hur mycket äldre så har vi bestämt att födelsedagen hädanefter får bli 1 mars. Han föddes Kina och kom efter en lång resa till slut till sitt första fosterhem i Sälen (en presentbutik), där han stod en okänd tid innan jag köpte honom 1 mars förra året. Det var en present till Ida för fantastisk service i samband med Vasaloppet. Jag köper alltid något symboliskt till Ida och pappa, eftersom den supporten de ger mig innan, under och efter Vasaloppet är helt outstanding och helt oersättlig.

Dagarna i Sälen är fantastiska. Nu har jag åkt hela Vasaloppssträckan i etapper och vädret är riktigt härligt. Strålande sol och flera plusgrader, t o m +8 vissa dagar. Det är en underbar semester här med Ida och hur det än går i Vasaloppet kommer i alla fall uppladdningen vara minnesvärd i all framtid.

Pia Sundhage om allvar och lek (30 s ljudfil efter tips från Martin Josefsson)

Wasastenen i Sälen

Vasastenen på västra sidan Västerdalälven i Sälen. Bara ett stenkast från den korsning vid bron där starten gick 1922 (det första Vasaloppet, med 119 deltagare, då Ernst Alm vann på tiden 7:32:49).

Utsikt från Wasastenen

Utsikt över Sälen by från Wasastenen

Ida har klippt till mig med Vasaloppsfrisyren

Ida har klippt till mig med Vasaloppsfrisyren

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.