Skidtunnlar i Sverige – på gång?

I oktober gjorde jag en sammanställning (se nedan) över hur det gick för skidtunnlarna i Sverige. Då trodde 4 av 6 aktörer av deras tunnlar skulle stå färdiga år 2012. Så blev det inte riktigt…Jag har mejlat länken till inblandade runt om i Sverige och hoppas de kan berätta hur det går i kommenteringsfältet. Klicka på bilderna så blir det lättare att läsa texten.

Torsby är mysigt, men det vore kul med fler betongrör. Tack signaturen “Per Johan” för tipset att kika på det. Kanske dags att skriva om det i tryckt press igen?

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Skidtunnlar i Sverige – på gång?

 1. Björn Wilck skriver:

  Hej

  Vi driver inte projektet aktivt just nu men det finns med i våra planer för framtiden om finansiering kan ordnas.

  Björn
  Isabergstoppen, Hestra

 2. Leif Wallin skriver:

  Vi jobbar vidare, men har konstaterat att det är inte lätt att hitta investerare till denna typ av anläggning. Fler och fler bitar hamnar på plats för att kunna sätta spaden i backen. Vis av erfarenhet ska jag väl inte ange något datum för öppnande, men jag är övertygad om att vi kommer att komma till skott.

  Leif Wallin
  Lida Friluftsgård

 3. Per Johan skriver:

  Tack själv Erik för din sammanställning och tack för din utomordentliga blogg för oss längdintresserade. Jag håller tummarna för en tunnel i Göteborg. Kan inte tänka mig annat än att det skulle finansiera sig på relativt kort sikt med det västsvenska skid- och vasaloppsintresset.

  Per Johan från Partille

 4. Erik Wickström skriver:

  Johan Engström från Göteborg:

  “Vi var på möte med Perra Yttergård SSF med arkitekterna och VD SEFA förra veckan om hur skidhallen bör vara utformad för att alla kategorier på bästa sätt utifrån förutsättningarna skall kunna träna där.
  Barn, ungdomar, elit och motion – alla.
  Skate och klassiskt ca 1,2 km slinga. Backar, kurvor, rakar och slakmotor….
  Kringfaciliterer är också viktigt att tänka till kring: omklädning, valla, av-teknik, dricka, förvaring, genomgångar mm mm.
  Att man också kikar fram i tiden och tar med visionära tankar in i ritandet redan nu, för att inte bygga in sig i ett hörn.
  Även utomhus anläggningarna är viktiga delar för helheten. (ex. rullskidor, konstsnöslinga utomhus, etc)

  http://www.sefa.se/pagaende-projekt/anglagarden

  Nästa steg är en detaljerad bygglovs handling som skall in. Förhands beskedet om markrätt etc. är klart. Så i princip är det ok.”

 5. Håkan Huselius skriver:

  Hallen i Höör går enligt plan är det senaste jag hört också.
  I princip klart sa dom för någon vecka sen, helt klart under våren, planerad byggstart sommar, invigning Nyår.
  Vänta 2-3 månader till så får vi se

 6. Majken skriver:

  Riktigt tråkigt att arbetet med tunneln här i Hestra verkar ha stannat av helt..
  De gånger jag och Pontus har föreläst om vår satsning har vi ofta fått frågor på om vi verkligen tror att det finns intresse av skidåkare i södra sverige att träna inomhus i en tunnel på sommar/höst. Tyvärr verkar det vara det som sätter stopp för det – att folk är överjordiskt kritiska till att det skulle finnas intresse och därav inte vill satsa pengar på det. Är det någonstans man skulle placera en skidtunnel så är det ju i södra Sverige.

 7. Sam skriver:

  SkiPark 360 ser inte ut att bli verklighet tyvärr:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=4999051

 8. Västerås Ski Tunnel ser desto ljusare ut! Västerås kommun har godkänt byggplanerna, investerare finns och projektet rullar på för ett slutgiltigt kontrakt under juni 2012. Det skulle i sin tur innebära att en skidtunnel skulle kunna öppna hösten 2013.

Kommentarer är stängda.