Mysigt i Stockholm

Mora-Nisse tjuvrökte på plattan så fort jag vände ryggen till.

Mora-Nisse tjuvrökte på plattan så fort jag vände ryggen till.

Jag kom fram redan kl. 13.50 till Stockholm igår. Som vanligt var tåget i tid. Jag älskar tåg. Det finns få bättre platser för att jobba, läsa, samtala och sova. Jag jobbade först några timmar, innan jag läste tidningen Kupés trevliga porträtt av skådisen Josephine Bornebusch. Innan jag klev hade jag även tjuvlyssnat på ett mycket intellektuellt samtal om skillnaderna mellan att spela Angry Birds på en iPhone och en iPad. Jag har aldrig spelat Angry Birds, men har ändå svårt att första hur en sådan diskussion kan räcka nästan hela vägen mellan Skövde och Katrineholm.

För att känna mig stockholmskig läste jag Metro. Den var lika dålig och miljöbelastande som vanligt.

För att känna mig stockholmskig läste jag Metro. Den var lika dålig och miljöbelastande som vanligt.

På plats hälsade jag på min farbrors fru (jag vägrar säga faster, med är ju inte min pappas syster). De bor normalt i Åre, men har köpt en jättefin 2:a på Reimersholme. Där bjöds jag på kaffe och trevligt samtal innan det har dags att bege sig till Oskar Lund i Kallhäll.

MTB-filmer och Melodie MC
Oskar kommer från Huskvarna, men har fått hybris och börjat jobba i Stockholm för att säkra pensionen. Allt i petit-Oskars bostad är litet: telefonen, datorn, diskstället, diskmaskinen, USB-minnet, högtalarna, skärbrädan etc. Han hyr en del av en stor villa och fick lite Eurotechno av mig i inflyttningspresent.

Det blev en härlig kväll med ungkarlsmiddag, vin, jakttidningar (Oskar jagar, inte jag), Absolute Dance, MTB-filmer (naturligtvis inklusive Danny Hart fullständigt galna downhill-VM-åk) och nostalgisnack från svunna tider.

Härliga öppettider. Jag köpte CD-skivor för första gången sedan jag var liten. Begagnadutbudet i Stockholm är fantastiskt.

Härliga öppettider. Jag köpte CD-skivor för första gången sedan länge sedan. Begagnatutbudet i Stockholm är fantastiskt.

Det var skönt att verkligen njuta och vara ledig denna lugna dag före stormen. Jag har haft relativt lite på jobbet senaste månaden, men efter Vasalöparenmötet idag blir det full gas fram till fösta 1 maj.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i hälsa, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Mysigt i Stockholm

  1. Jörgen skriver:

    Tjuvrökte! Vad blir konsekvensen av detta antisociala tilltag? Fast det är klart att ser man ur som en utagerande häst (röd med kroppsmålning) så måste man kanske testa gränserna när man är i Sthlm:-)

Kommentarer är stängda.