Skidhall i Höör tidig vår 2013?

Jag håller på att ringa runt och sammanställa information om Sveriges alla projekt på skidtunnlar och skidhallar för en artikel. Det handlar om sex olika byggnader och jag kommer att här att ge en teaser i form av ett sjättedels utkast.

Jag tror skåningen Håkan Huselius njuter av denna läsning, men han visste nog redan innan hur det låg till.

Den här bilden tog jag samma dag som Torsbytunneln invigdes 2006

Den här bilden tog jag samma dag som Torsbytunneln invigdes 2006

Frostavallen, Höör. Färdig tidig vår 2013
– Det går riktigt bra nu, säger Fredric Öhman, delägare i familjeföretaget Gepefek Hotels. Vi ska lämna in bygglovsansökan i dagarna och förhoppningsvis kan vi sätta spaden i marken till hösten. Finansieringen är helt klar, det är riskkapitalbolaget Avalanche Capital som går in med drygt 100 miljoner kronor för att bygga skidhallen, vilken vi sedan hyr av dem och håller öppet året runt. Det kommer inte att vara en tunnel, utan en hel vintersporthall där man ser varandra större delen av det 2 km långa skidspåret.

– Planen var först att hålla till i Hässleholm, men där fick vi inte bygga på vår egen mark för att kommunen ville upprätta ett bostadsområde på den platsen. Nu har vi köpt den anrika Frostavallen i Höör istället, med konferensanläggning, friluftscenter och djurpark. Höörs kommun är mycket positiva till att öka turismen och med den här anläggningen skulle vi dessutom totalt kunna anställa 40 personer. Alla informationsmöten vi har haft har gått bra och i den bästa av världar öppnar vi tidig vår 2013. Det enda som kan sätta käppar i hjulet är om bygglovsansökan börjar överklagas.

Läs mer: www.gepefek.se

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Skidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Skidhall i Höör tidig vår 2013?

  1. Håkan Huselius skriver:

    Helt rätt Erik!
    Full koll har jag, men det ser bra ut för södra sveriges skidåkare framöver. Skoj för Svensk skidsport.
    Många brukar ju ha mål om att inte få stryk av danskar och skåningar på tävlingar. Det kan bli svårt för Västgötar framöver kanske 🙂

Kommentarer är stängda.