Tillsammans blir det roligare

Det är enkelt gissat vilka påskägg jag målade. Bild var mitt sämsta ämne i skolan.

Det är enkelt gissat vilka påskägg jag målade. Bild var mitt sämsta ämne i skolan.

Min påskdagbok 2012

Påsken är över och det blev en trevlig helg i Halmstad, Ängelholm och i Aplared utanför Borås, där vi har stuga och Idas föräldrar bor. Efter den mysiga tillställningen med Martin och Josefin i torsdags skulle vi på inflyttningsfest (typ) hos Idas syster och man i Helsingborg. Men sjukdom hos värdparet satte stopp för de planerna.

Istället stannade vi kvar hos mor, som mycket oväntat trollande fram en tolv år gammal Amarone (“jag hittade en gammal vinflaska när jag städade för ett tag sedan, jag vet inte vad det är, jag tror jag fick den av någon för längesen”). Den var god, men ändå inte den himmelska upplevelsen jag hade kunnat tänka mig. Jag tror en finare Amarone hade vunnit mer på en sådan lång lagring.

Delar av påskbuffé hos Anna-Lena och Göran

Delar av påskbuffé hos Anna-Lena och Göran

Vuxet
På påskafton åkte vi hem och gav även vännerna Sofia och Linnéa skjuts till Borås. De skulle fira påsk med deras respektive föräldrar, och vi med Idas föräldrars kompisar. Snacka om moget, många vuxenpoäng. Vi fick en oförglömlig påskbuffé och Rånässnaps till sillen. När jag bodde i Uppsala tävlade jag för löpklubben Rånäs 4H, så dryckesvalet var enkelt.

Efter den dräpande “lugna” cykelturen på 12 mil på påskafton jobbade vi lite i stugan under påskdagen. Jag passade också på att skriva några texter under lördagen och söndagen efter ett par dagars ledighet.

Sofia och Linnéa på lunch i stugan

Sofia och Linnéa på lunch i stugan

Trevligt sällskap
På annandagen åkte Pierre Björkli och jag rullskidsintervaller i Ropperedsbacken i Aplared. Pierre har kapat sin Vasaloppstid från 9 till 7 timmar och är ständigt på uppgång (min adept). Eftersom jag hade lite trögare hjul passade det perfekt att åka tillsammans. Värmde upp gjorde vi i 15 min. Intervallerna åkte vi upp och ned och mötte varandra på vägen och bytte några ord. När vi var klara varvade vi ned ihop. Det är alltid roligt att träna tillsammans (särskilt vid nollgradigt snöfall) och är man på olika nivåer är det bara att anpassa rullmotståndet.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.