Sportful Reflex Bretelle – välsydd reflexväst

Sportful Reflex Bretelle

Sportful Reflex Bretelle

Nordic Trade skickade för några dagar sedan en reflexväst som jag ska testa. Igår gjorde jag premiären på en 2 timmar lång rullskidstur i klassisk stil. Jag har tränat med ett 15-tal olika reflexvästar genom åren och den här från italienska Sportful var helt klart den bästa hittills. Äntligen en passform att prata om!

Reflexvästar – även de “sportiga” – tenderar att vara stora som hus och ofta får jag använda typ storleken extra small, men här kunde jag ha medium, min vanliga storlek. En stor fördel med denna “Sportful Reflex Bretelle” är att den går att dra in och reglera med hjälp av kardborre i sidorna. Det tackar man för!

Sportful reflexväst sitter som en smäck

Liten och smidig
En annan fördel är att den inte bara är gul, utan också har rejäla reflexer, något som ibland märkligt nog saknas. Att den är liten och smidig (ser nästan ut som en bolero) gör att det enkelt att åka rullskidor. Just rullskidsåkning är ofta det som ställer högst krav på formen av överkroppsplaggen, eftersom man rör sig mer upp och ned i höjdled jämfört med t ex cykel eller löpning.

Enda nackdelen är fickan som sitter mitt på baksidan. Den känns lite för grund och sladdrig för att jag skulle våga lägga i ett pannlampsbatteri eller värdesaker. Å andra sidan tycker inte jag att fickor på en reflexväst är speciellt nödvändigt.

Sammanfattning: Jag har bara kört ett pass hittills, vilket innebär att 49 st träningstillfällen återstår innan jag kan göra en ordentlig utvärdering. Men hittills ser det mycket bra ut med rejäla reflexer och bra passform.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Prylar, Rullskidor och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Sportful Reflex Bretelle – välsydd reflexväst

  1. Jörgen Andersson skriver:

    Säkert en bra väst, men…..
    vad hette den? Fulsport Beetleflex:-)

  2. Malin skriver:

    Ser ju riktigt fin ut. Borde kunna funka för såväl cykling, löpning som rullskidåkning – eller vad tror du efter att ha provat den?

    Det mest glädjande i sammanhanget är ändå att testpersonen kan sin statistik. Det är en efterlängtad motvikt till de där testen av typen vi-tar-och-testar-några-batterier-i-en-miljö-de-normalt-inte-används-i-och-med-ett-sampel-av-varje-sort. 🙂

Kommentarer är stängda.