Fina träningsdagar

Jonas Colting på Magasinsgatan i Borås

Jonas Colting på Magasinsgatan i Borås

Tisdagen blev en riktigt heldag på jobbet, det vill säga 07.00-22.00. Då hade jag inte möjlighet att komma ut att träna. Av denna frustration följde två rejäla träningsdagar och nu mår jag bra igen.

I onsdags skejtade Olle Häggdahl och jag två timmar på Kransmossen på 3:or. Vi lade även in en 10 min-intervall då jag fullständigt förnedrade honom. Jag ställde av stackarn i den brantaste backen då jag körde grodskejt. Ganska svår att förklara, men en jäkligt rolig och tokig teknik. Efter det blev det lite styrka och på kvällen säsongspremiär i den fruktade Halensbacken som stiger ca 85 höjdmeter. Olle, Daniel Abrahamsson och jag körde skidgång/älfhufs-intervaller (gång i branterna, lufsande i övrigt). Mitt snitt på 3.30 min på 6 st intervaller med 3 min vila var över förväntan. I höstas körde jag tre pass i backen och snittade då 3.30, 3.21 och 3.24 min, så jag är åtminstone på samma nivå som när jag började i höstas. Som vanligt var jag väldigt fikasugen på toppen efter sista intervallen, pulsen måste ha varit runt max.

Olle Häggdahl, Mattias "Z" Carlzon och Martin Andersson

Olle Häggdahl, Mattias "Z" Carlzon och Martin Andersson

Igår torsdag kickade Olle och jag igång dagen med en knapp timmes styrka på Onyx, där jag som vanligt utklassade honom i bänkpress och dips (tyvärr slog han mig i alla andra övningar). På förmiddagen cyklade Jonas Colting och jag de cirka 7 milen runt Viaredssjön och landade för en lunch på café Viskan i full cykelmundering. På kvällen blev det en 2 timmar lång rullskidtur på Viared med Z, Olle och Martin Andersson då jag invigningstestade en reflexväst från Sportful och ett par nya Marweskidor. Mer om dessa två tester framöver.

Jag förstår att det låter som jag är ett heltidsproff, men känn ingen oro. Innan och efter alla träningspass är det datajobb som gäller. TV-tittade och soffliggande är inte mitt gebiet.

Igår hade jag för en gångs skull med kameran på träningspassen. Jag tror jag är influerad av bloggkungen Henrik Öijer som brukar ha det, det ger en mysig stämning.

Om Erik Wickström

Gillar konditionsträning.
Det här inlägget postades i Löpning, Rullskidor, Styrka, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Fina träningsdagar

 1. Elin skriver:

  Hej Erik! En fråga: Efter 7 mils cykling, blev du mätt på den, i mina ögon, lilla lunchen? det oroar mitt ätande i så fall då det förmodligen ej hade mättat min mage..:/ skulle vara väldigt intressant och se hur en dag för dig kan se ut i matväg..kanske du redan gjort inlägg om förut? (Nyss börjat läst din blogg..) Mvh Elin

  • Erik Wickström skriver:

   Nej, det var ingen bamseportion direkt, men väldigt gott 🙂 Jonas frågade efter extra mycket mat, men det gick inget vidare. Jag tog en GB Magnum på vägen hem och åt sedan några mackor och en tallrik flingor som “lunch-efterrätt”. Efter det var jag nöjd!

 2. Marie Schörling skriver:

  Var ligger Halensbacken och vad är det som är så märkvärdigt med den?
  Själv kör jag, liksom min släkting Fritsla-Kalle, i RallarKnalten?( han kunde cykla han Erik)
  Mvh Marie

  • Erik Wickström skriver:

   Jag får läsa på lite 🙂
   Halensbacken ligger bakom Halens på Getingsvägen, sedan smal grusväg hela vägen till utsiktsplatsen Ryssby Klint. Nära från Viskastrand när du var där 🙂

Kommentarer är stängda.